Rioja Ontanon Crianza: een bijzondere Rioja

Rioja Ontanon CrianzaDeze Rioja Ontanon Crianza hebben we afgelopen winter al geproefd. Nu wij van Wijnbloggers heerlijk een paar daagjes in Barcelona vertoeven, moesten we meteen weer denken aan deze Rioja Ontanon Crianza. We zitten elke lunch en elk (tapas)diner met verbazing te kijken naar de wijnkaart. Vele onbekende, maar aantrekkelijk genaamde en vooral geprijsde Rioja’s, Duero’s, La Mancha’s, enzovoort. Geweldig!

Zo dronken we gistermiddag een heerlijke Verdejo van Melior bij de lunch en ’s avonds een fantastische Ribera del Duero van Pesquera uit 2009: een hele mooie crianza met subtiele hout- en vanilletonen en donkerrood fruit, en dat voor maar € 25. De wijnen die we hier tegenkomen op de kaart zijn voor ons een aanmoediging om in Nederland nogeens goed te gaan zoeken naar Spaanse juweeltjes.

Terug naar de Rioja Ontanon Crianza die we afgelopen winter hebben geproefd en hadden gekocht bij Grapedistrict. Deze Spanjaard is een lekkere, bijzondere Rioja voor een zeer goede prijs. Natuurlijk is er donkerrood fruit van de Tempranillo, maar ook aardsheid, balsamico en tannines. De balans tussen fruit en tannines is goed, zeker voor deze prijsklasse. De Rioja Ontanon Crianza staat op nummer 8 in de Rode Wijn top 20. Zie ook de proefnotitie voor meer informatie.

De redactie

Voor het tot standkomen van onze Rode Wijn Top 20 proefden we, naast de Rioja Ontanon Crianza, onder meer:

Morse Code Shiraz 2010
Luis Felipe Edwards Dona Bernarda
Valpollicella Ripasso Acinatico
Carbuné Barbera d’Asti
Monteabellón Crianza
Carm Douro Reserva
Château Croix-Mouton

Heb jij suggesties voor de Wijn Top 20′s?

Natuurlijk ontvangen we ook graag jouw tips over lekkere rode, witte of rosé wijnen met een prijs tussen de 7 en 20 euro die een plaats verdienen in onze Rode Wijn Top 20, Witte Wijn Top 10 en Rosé Top 10. Je kunt je suggesties sturen naar info@wijnbloggers.nl of een persoonlijke wijnnotitie invullen met behulp van ons formulier.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.