Rode Wijn de Rioja Luis Canas Selection de Familia 2005

Wijngaard-Spanje-Luis-CanasIk weet het ik ben een beetje fan aan het worden van Luis Canas en zeker van deze Rioja Luis Canas Selection de Familia 2005. Enerzijds heeft dat te maken met de smaak van de wijn en aan de andere kant met de prijs voor de wijn. In tegenstelling tot de dure Bordeaux laat Luis Canas je niet de hoofdprijs betalen. In Spanje betaalde ik 8,5 euro voor een mooie fles Rioja Crianza 2009. Nu gaan we naar de hoogste klasse van Luis Canas. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar deze Rioja van Luis Canas, de Selection de la Familia uit 2005. Het beste wat de familie dus kan maken. Absoluut de Rioja topper van de familie. De familie selecteert de beste druiven voor de pers. De druiven worden 17 dagen langs gefermenteerd wat ten goede komt aan de kleur, geur en complexiteit van de wijn. De wijn is dermate goed dat deze jaren bewaard kan worden. Verder gaat deze heerlijke wijn 20 maanden op het vat, waarvan 10 maanden op Franse vaten en 10 maanden op Amerikaanse vaten.

Wat proeven we?

Een mooi glas met een mooie rode kleur. Mooi fruitsmaak van bessen en gedroogd fruit. Mooi vanille; lekkere complexe smaakjes met kruiden. Wat is die Tempranillo druif toch fantastisch. Mooie tannines die goed passen bij het fruitige karakter van de wijn met een lange afdronk, wat goed past bij een herfstige dag.

Rioja Luis Canas Selection de FamiliaConclusie m.b.t. Rioja Luis Canas Selection de Familia

Als ik enthousiast ben dan ben ik dat! En over deze wijn ben ik enthousiast. Mbt de Crianza was ik  nog ietsje terughoudend, maar deze Reserva maakte indruk. Vallende bladeren, warme truien, harde wind of storm, open haard aan en op de bank met deze Reserva. Het plaatje is compleet en klopt als een bus. Een wijn met een mooi karakter waar ik van geniet. Die Luis Canas is toch echt een pareltje.

Waar kopen we Rioja Luis Canas Selection de Familia 2005?

Je zou bijna denken dat we aandelen hebben bij Spanjewijnen.nl. Nee hoor, helemaal niets. Het vervelende is gewoon dat je alle Luis Canas Wijnen bij Spanjewijnen.nl kunt kopen. Zo ook de Rioja Luis Canas Selection de Familia 2005 voor 22,65 euro. Gewoon 6 flesje om bestellen om de herfst en winter door te komen.

1 Reactie
  1. Beste lezers van deze blog. Mijn zoon is in 2005 geboren en wij zijn al tijden op zoek naar een wijn die we kunnen drinken ter ere van zijn verjaardag. Wij kopen drie dozen van deze wijn. Bij de Sligro is de wijn thans Juni 2013 te koop voor 12,45 zonder BTW.

    Heerlijke volle zware wijn. Ik hoop dat hij nog jaren lang drink plezier geeft.

    Wij hebben vier wijnen geproefd. Drie uit Frankrijk en deze uit Spanje. Het verschil is duidelijk en valt in het voordeel van deze Spaanse wijn.

    E

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.