Rioja Castroviejo Reserva: onderschat?

Rioja Castroviejo ReservaDe Rioja Castroviejo Reserva 2005 van de tempranillo en graciano druif hadden we al geproefd voordat wijnbloggers.nl in de lucht was. Dat soort vintages komen we niet zo vaak tegen voor een redelijke prijs. Deze klassieke Rioja is als reserva natuurlijk lekker lang gerijpt op hout (24 maanden) en vervolgens ook nog eens een flinke tijd in de fles, voordat ‘ie verkocht wordt. We hebben later ook de crianza uit 2008 geprobeerd: die was vergelijkbaar, prima, maar naar onze mening nog niet helemaal uitgerijpt omdat de zuren en tannines de fruitigheid nog wat overstemden.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat de Rioja Castroviejo Reserva in eerst instantie onderin de Rood top 20 hebben gezet – we hadden immers nog helemaal geen top 20 – en dat we eigenlijk vergeten zijn hem daarna echt goed te vergelijken met de wijnen die we later geproefd hebben. Nu ik dit opschrijf denk ik dat we deze Rioja misschien wel wat onderschat hebben, dus zit er niets anders op de 2005 (of 2006) vintage binnenkort nogmaals te gaan proeven.

Rioja Castroviejo Reserva: proefnotitie

Deze Rioja heeft een uitgesproken geur van framboos met een beetje vanille, eikenhout en zachte kruiden. Dit komt deels tot uiting in de zachte smaak die zich kenmerkt door een goede balans tussen zoetigheid, zuur, kruiden en lichte tannines. Niet te koel drinken! [zie ook de volledige proefnotitie]

De redactie

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.