Riesling Trocken 2011 Winter: Zomers fris

De Riesling Trocken 2011 van Winter heb ik gedronken bij Hotel Dom. Waarom in een hotel? Ach, het lag op de route en ik was er nog niet geweest. Net als de Riesling ziet het hotel er prachtig en modern uit. Lekkere muziek en vriendelijke bediening. Hotel Dom wil zich vooral als hip en modern profileren. Een soort van ‘hotspot’ voor de jonge en hippe onder ons. Wat ik daar dan doe? Eh,…ik was onderweg en het lag op de route. Op aanraden van de leuke dame in de bediening, liet ik de Riesling Trocken 2011 opentrekken.

Riesling WijnRiesling Trocken 2011

Goed, de wijn. De wijn is geproduceerd door Weingut Stefan Winter. Stefan Winter is een jonge Duitse wijnproducent en produceert sinds 2000 wijn. Zijn wijngaard is voor ongeveer 50 procent beplant met de riesling druif. De wijngaard is gelegen in het dorpje Dittelsheim in Rheinhessen. Rheinhessen is het grootste Duitse wijnbouwgebied. Eigenlijk is in Rheinhessen de silvaner de meest geteelde druif, maar de laatste jaren neemt de riesling, maar ook het verbouwen van blauwe druiven hier behoorlijk toe. In Rheinhessen hebben ze een bodem van leisteen en mergel wat ideal is voor de riesling druif. De riesling druif wordt in Duitsland wel de ‘Koningin van de druiven” genoemd en is veelzijdig. Na de oogst worden de druiven vergist op roestvrijstalen vaten en na de fermentatie blijven de uitgegiste gistcellen nog enkele weken in contact met de wijn. Hierdoor krijg je fraaie Riesling’s met veel geur en smaak.

Wat proeven we:

De Riesling Trocken 2011 van Winter is een prettige, toegankelijke en (licht tot mild) droge wijn. De wijn ruikt lekker fris naar wit fruit (perzik) en bloemetjes. De smaak is fris en blijft ook fris. De perzik geeft een licht zoetje, maar verder fris zoals een riesling is. Persoonlijk had de riesling voor mij wel wat zuurder mogen zijn.

Conclusie Riesling Trocken 2011 Winter:

Prima wijn, lekker fris en heerlijk om in de zomer te drinken. Ook een wijn die goed smaakt bij het eten (vis, aziatisch) of de borrel. De wijn is op dronk vanaf één jaar na oogst en is zeker nog vijf jaar goed houdbaar.

Waar kopen we Riesling Trocken 2011 Winter

Meer lezen over wijnen? Lees dan ook eens:

Achterhoekse oorsprong Witte Wijn Solaris
Collefrisio di Montepulciano d’Abruzzo 2006: “Eén voor allen, allen voor één”
LeCollefrisio Zero Montepulciano D’Abruzzo tegen de Nederlaag van Oranje
 Serre Nuove 2008 dell’ Ornellaia, wat een Godendrank!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.