Reypenaer & Offley Port een topcombinatie

Offley Port & Reypenaer Kaas ProeverijReypenaer en Offley Port gaan samenwerken!

Kaas en Port; ambachtelijker bereid kun je het bijna niet krijgen! Vanuit deze ambachtelijke achtergrond gaan Offley Port & Reypenaer een samenwerking aan. En om dát te vieren organiseren ze een hele leuke actie, die liefhebbers van Port en Kaas zeker zal bevallen….

De Actie – Wat kun je winnen???

Je drinkt graag een glaasje port met vrienden en familie, maar zou je wel eens meer over port willen weten?

Goed nieuws: Na deelname aan de Offley Port Proeverij weet je alles over port én de combinatie met kaas! Voor de Offley Port Proeverij zal namelijk een Port Specialist uit Portugal wordt ingevlogen en daarnaast zal er een Reypenaer kaaskenner aanwezig zijn. Uiteraard kun je tijdens de Offley Port Proeverij ook naar hartenlust verschillende soorten Port proberen en van een blokje kaas genieten!

Loopt het water je in de mond en lijkt het je leuk om deel te nemen aan deze proeverij? Doe dan snel mee aan de actie op offley.nl en maak kans op twee plekken (de winnaars mogen ook nog een vriend/vriendin meenemen) aan de Offley Proeftafel.

Al nieuwsgierig? Lees hier vast meer over port en kaas…

Offley Ruby Porto_StylishOffley Port

Offley Port wordt geproduceerd volgens de traditionele methode; de met de hand geplukte druiven worden van hun steeltjes ontdaan en zacht geplet. Daarna vindt gisting en maceratie (het losmaken van kleur en smaak van de schillen en de pitten in het sap) plaats bij een gecontroleerde temperatuur. Op deze manier wordt het allerbeste uit de druiven gehaald. De toevoeging van wijnalcohol op het ideale moment, bepaalt de balans tussen body en bouquet van de port. Na de oogst worden de wijnen in de Douro opgeslagen tot de volgende lente, wanneer ze naar Vila Nova de Gaia worden vervoerd om daar in de eeuwenoude kelders van Offley in eikenhouten vaten te rijpen, zoals de traditionele bereidingsmethode voor portwijn dat vereist. De wijnen worden op diverse wijzen gerijpt en geblend. Gedurende de jaren worden de wijnen zorgvuldig geproefd en geannalyseerd door een team vinologen die waar nodig aanpassingen maken. Zodra de wijn de juiste rijpheid heeft bereikt wordt de uiteindelijke blend gemaakt en vervolgens gestabiliseerd en gefilterd voordat deze wordt gebotteld.

Samenwerking Reypenaer met Offley PortReypenaerReypenaer Kaas

Reypenaer kaas wordt al meer dan honderd jaar op een ambachtelijke manier bereid. De kazen worden gerijpt door de natuur zijn werk te laten doen; er worden geen kunstmatige ingrediënten toegevoegd. Jarenoude rijpingstechnieken worden toegepast om een rijke en volle smaak te bewerkstelligen. Bij het maken van de kaas wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van melk van graskoeien. Deze koeien produceren immers de beste melk. De ongerijpte kaas wordt in drainage lades geplaatst welke ervoor zorgen dat met de milde, romige smaak in de kaas over blijft.

– persbericht –

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.