Restaurantgids Grootspraak 2014 gelanceerd

Grootspraak 2014Waar kun je goed eten maar krijgt ook de wijn de aandacht die hij verdient? Voor iedereen die antwoord wil op die vraag is er Grootspraak: dé restaurantgids voor de wijnliefhebber. Ook de nieuwe editie van Grootspraak wijst wijnliefhebbers op een heldere en toegankelijk geschreven manier de weg naar die restaurants waar grote liefde voor de wijn gecombineerd wordt met topgastronomie.

De onderscheidingen 2014

De onderscheiding voor ‘Wijnrestaurant van het jaar’ gaat dit jaar naar De Salentein. Een combinatie van goede prijzen, veel open glazen en informatie over de smaak van de wijnen: de wijnkaart die aan al deze criterria voldoet, is die van restaurant De Salentein. Hier wordt duidelijk geprobeerd om het elke gast zo veel mogelijk naar de zin te maken. En dat lukt voortreffelijk. Voor de wijnliefhebber een weldaad.

Dit jaar is Inter Scaldes van Jannis Brevet in Kruiningen verkozen tot ‘Restaurant van het jaar’. Dit is een plek voor het pure genieten met als enige mogelijke teleurstelling de wetenschap dat er een moment komt waarop je weer moet vertrekken. Alles klopt hier. Vooral wat er op de borden komt natuurlijk. Maar ook de hele ambiance, de gastvrijheid is geweldig en de sommelier, Claudia Brevet, weet ook al te prikkelen. Dit is de absolute top met topgastvrouwschap. Kwaliteit verpakt in warmte en liefde.

De keuze voor de onderscheidingen wordt gemaakt aan de hand van dat ene extra, dat bijzondere of onderscheidende dat op dat adres wordt geboden. Soms zelfs in vergelijking met collega’s met een hogere score in punten, trosjes of glaasjes.

Grootspraak 2014 - wijnrestaurant van het jaar

Wijnrestaurant van het Jaar – De Salentein, Nijkerk

Grootspraak 2014 - restaurant van het jaar
Restaurant van het Jaar –Inter Scaldes, Kruiningen

Informatie over de stijgers, dalers en de nieuwe vermelingen in de gids, staan op www.perswijn.nl.

Over Grootspraak

Wat Grootspraak zo bijzonder maakt, is dat er, in tegenstelling tot andere restaurantgidsen, veel aandacht voor wijn is. Naast een beschrijving van de gerechten en het restaurant vindt u:

  • Uitgebreide beschrijvingen van de wijnarrangementen
  • Veel aandacht voor de wijnkaart: o.a. indeling, soorten wijn, wijnen per glas
  • Beschrijving van de experitise van de sommelier
  • Extra aandacht voor wijnbars

Grootspraak 2014 – Praktische informatie

ISBN/EAN: 978-90-78172-07-9
Titel: Grootspraak
Subtitel: de enige restaurantgids voor wijnliefhebbers
Prijs: € 12,50
www.perswijn.nl/grootspraak

– persbericht –

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.