Rapportage Winefair Lanaken

winefair lanaken

Wijn en Spijs maakte deze sfeerimpressie van wellicht de leukste wijnbeurs in de regio, de Winefair in Lanaken (België). De vierde editie in het laatste weekend van oktober was een klinkend succes, zoals de door ons gemaakte video goed laat zien.

Voor de bezoekers was het de kunst om de beste wijn en spijs-combinaties te vinden. De dertig stands in het Cultureel Centrum Lanaken waren een goede mix van al het goede dat er op  het gebied van wijn en gastronomie te genieten valt. Zo was er een fromagerie, maar bijvoorbeeld ook een stand met speciale braadworsten (Würst) en een charcuterie om de inwendige mens te versterken.

Culinaire bonbons uit Maastricht

praline2Maar de show werd toch gestolen door de Maastrichtse chocolatier Geert Jan Heesterbeek. Hij presenteerde op de Winefair een uitgelezen collectie bonbons. Niet zomaar bonbons, maargastronomische pralines waarin naast wijn ook allerlei culinaire ingrediënten waren verwerkt. Allemaal bedacht en ontwikkeld in zijn eigen atelier van La Fève in Maastricht. Deze spraakmakende chocolaterie levert zijn bonbons aan sterrenrestaurants en exclusieve speciaalzaken. De culinaire bonbons werden door het publiek zeer op prijs gesteld, gelet op de grote toeloop in de stand van de Maastrichtse chocolatier.

Joris Sondeyker van Sommelier Service Sondeyker uit Meerssen had ook veel succes met zijn overheerlijke Zeeuwse oesters.

En natuurlijk ook… wijn!

Je zou haast vergeten dat er ook wijn werd geschonken op de Winefair. Op wijngebied viel er ook veel te genieten op deze wijnbeurs. Niet alleen waren er wijnen uit de klassieke wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje in allerlei varianten te proeven. Maar ook wijnen uit nog redelijk onbekende wijnregio’s, zoals het voormalige Oostblok en Libanon, vielen in de smaak.

Hier kun je een impressie zien van ons bezoek aan de Winefair Lanaken:

Op naar het eerste lustrum van de Winefair, dat naar verwachting in het laatste weekend van oktober 2017 zal plaatsvinden.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.