Psst.. willen jullie een geheimpje horen?

De afgelopen zomer waren de blauwe wijnen overal te bekennen. Veel mensen hebben er over geschreven en de wijnen waren op veel plekken te koop. De meningen waren er over verdeeld. Ik heb positieve reactie gehoord en negatieve reacties. Ach, smaken verschillen. Nu ben ik laatst in contact gekomen met de Secret Moment wijnen. Dit zijn tevens wijnen met een opvallende kleur. De spannende naam maakt je toch enigszins nieuwsgierig. Dit geheim wil je ontrafelen. Hier lees je alles over deze nieuwe wijnsensatie!

Wat zijn Secret Moment wijnen?

secret-moment-wijnen-2De Secret Moment wijnen worden gemaakt in de Spaanse regio Rueda. De wijnen zijn Frizzante wijnen. Dat wil zeggen dat er een bubbeltje in zit. Altijd feestelijk toch? Het mooie van de wijnen is dat de kleur geheel natuurlijk tot stand is gekomen. Hoe dan, vragen jullie je zeker af? Dat ga ik nu even proberen uit te leggen.

Er zijn vier verschillende kleuren verkrijgbaar (zoals je op de afbeelding hier links ziet). De blauwe wijn is blauw vanwege een stofje in de druivenschil. Dit stofje heet anthocyaan en geeft een blauwe kleur af.

De wijnen zijn dus allemaal mousserend en beschikken over een relatief laag alcoholpercentage van 7%. Dit maakt de wijn soepel om te drinken en eigenlijk voor veel verschillende gelegenheden geschikt. De wijnen zijn halfzoet, dat maakt de wijn toegankelijk voor iedereen en vooral ook fris en geschikt voor een warme nazomerdag.

Wat is dan het secret moment?

Ben jij een wijnliefhebber er ken je het Spaanse gebied Rueda nog niet? Shame on you! Rueda staat bekend als één van de meest noemenswaardige wijnstreken van Spanje. Op een hoogte van zo’n 800 meter vind je uitgestrekte wijngaarden waar voornamelijk witte druiven groeien. Toch groeien er meer dan alleen witte druiven in Rueda: druiven voor de gekleurde wijnen van Secret Moment. De wijnen hebben van zichzelf een bijzondere kleur (toch wat opvallender dan ‘gewone’ wijnen). De druiven zijn deels gegist. Hier dankt de wijn dan ook zijn lage alcoholpercentage aan.

De verschillende soorten wijnen

Afbeeldingsresultaat voor secret momentLaten we nog even wat specifieker zijn over de herkomst van de wijn. De gebruikte druiven voor de wijnen komen van het wijnhuis Bodegas Familiar Copaboca. De wijn die hier vandaan komt, is volledig ‘groen’ tot stand gekomen. Bij dit wijnhuis wordt er tijdens het proces van wijnmaken rekening gehouden met het milieu en worden er innovatieve technieken gebruikt om het milieu te sparen.

De wijnen van Secret Moment hebben dus van nature een blauwe, roze, witte of groente kleur. Iedere kleur heeft zijn unieke smaak. Je vraagt je misschien af of de wijnen naast een kleurverschil, ook een smaakverschil hebben. Jazeker! Bij het drinken van de blauwe Secret Moment Frizzante proef je appel en limoen. De roze Frizzante is een rosé met frambozen- en kersensmaak. Witte wijn van Secret Moment smaakt naar… witte wijn. Tot slot de Secret Moment Frizzante met de meest afwijkende kleur, de groene wijn. Deze lichtzoete Frizzante is gemaakt van Muscat en Verdejo druiven.

Wijnbloggers nam de proef op de som; wat vonden wij er van?

Wil je een goed stuk schrijven dan zal je toch echt zelf de proef op de som moeten nemen. Het vervelende van een stuk over wijn is dat je de wijn dan ook moet gaan proeven. Ach wij zijn de flauwste niet. We hebben drie wijnen geproefd. De blauwe, witte en groene wijn hebben wij onderworpen aan ons vakkundige oordeel.

De blauwe Secret Moment wijn:
Neus: herkenbare zoete tonen van de Muscat druif, geen stuivend alcohol, licht in de neus, bloemig.
Smaak: zeer fris en toegankelijk vanwege het lage alcoholpercentage, zoet!, al doet de kleur je denken dat de wijn nóg zoeter is dan dat deze daadwerkelijk is.
Opvallende zaken: helderblauwe kleur, zoals de Spaanse zee, blauw associeer je met zeer zoet zoals snoep, je merkt dat de werking zicht en smaak je soms op een verkeerd been zet.

De witte Secret Moment wijn:
Neus: tonen van groen fruit zoals citrus en de bekende groene appeltjes
Smaak: zeer fris dus geschikt als een aperitief of op het terras
Opvallende zaken: licht gele/oranje kleur, de kleur laat je vermoeden dat de wijn inderdaad zoetig is.

De groene Secret Moment wijn:
Neus: bloemig en wederom groen fruit zoals citrus
Smaak: zeer zacht en zoet
Opvallende zaken: GROEN (!), zeer bijzonder kleur natuurlijk voor een wijn, nog nooit eerder gezien, leuk om cadeau te geven.

Over het algemeen vinden we de wijnen prima! Je moet van zoet houden en het juiste moment vinden om de wijn te drinken. Als terraswijn, aperitief of om cadeau te doen zijn de wijnen uitermate geschikt. Ze zijn gangbaar en soepel maar ook fris en bloemig.

Hoe kom ik aan deze bijzondere wijnen?

Ben je nu razend enthousiast of nieuwsgierig naar deze gekleurde, vrolijke, mousserende, Spaanse wijnen? Dan kan je ze eenvoudig en snel bestellen via dewijnconcurrent.nl. Laat ons even weten wat je van de wijnen vond!

Adios en proost!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.