ProWein 2014: Ook Pays d’Oc IGP wijnproducenten aanwezig

ProWein 2014Met meer dan 40.000 professionele bezoekers, is ProWein een uitzonderlijke wijnbeurs in Duitsland. De beurs biedt Pays d’Oc IGP een geweldig podium, wat eraan zal bijdragen haar leidende positie op de Duitse markt te consolideren. Duitsland is momenteel de grootste exportmarkt voor Pays d’Oc IGP wijnen.

1 op de 4 Franse wijnen die in Duitsland gekocht worden zijn Pays d’Oc IGP wijnen. De Franse leider in export volume, dankt dit succes aan de kwaliteitsborging en de traceerbaarheid van haar mono-cepage wijnen. Franse boeren die in staat zijn om te innoveren en hun talent en creativiteit te ontwikkelen, mogen hun beste wijnen aanbieden onder het beschermde ‘l’Indication Géographique Protégée’ label.

In een stand van 80m2 kunnen de bezoekers van ProWein een diversiteit aan Pays d’Oc IGP wijnen ontdekken. Er zijn negen producenten aanwezig op de beurs: Domaine Gayda, Domaine du Mas de Madame, Domaine Verena Wyss, Domaine Belles Pierres, Château de Fourques, Domaine du Grand Chemin, Domaine La Provenquière, Domaine de Puilacher en Domaine Montrose.

Iedere beursdag zal Pays d’Oc IGP tussen 09:00 en 18:00 uur 16 wijnen uit de Collectie 2013 presenteren. Deze wijnen zijn de ambassadeurs van het high-end segment van de Pays d’Oc IGP wijnen en worden geschonken door de Duitse sommelier Verena Herzog. Een proeverij die in het teken staat van top kwaliteit, originaliteit en talent. Mis het niet!

Programma tijdens ProWein 2014

Gedurende ProWein 2014 worden de Pays d’Oc IGP proeverijen verzorgd door de Duitse sommelier Verena Herzog.

ProWein 23 & 24 maart, 12:00-12:45 uur: wine/food pairing en proeverij Pays d’Oc IGP Collectie 2013 wijnen.

ProWein 23 & 24 maart, 14:30-15:15 uur: een proeverij van een selectie van de wijnen uit het thema ‘Terras wijnen’.

De Pays d’Oc IGP wijnproducenten zijn te vinden in Hal 5, stand A20

Cijfers Pays d’Oc IGP

  • 56 wijn variëteiten
  • 840 miljoen flessen per jaar
  • 2.600 structuren (1792 privé kelders, 230 coöperatieve kelders, 588 wijnhandelaren)
  • 100.000 hectares: welke 1/3 van de Languedoc-Roussillon wijngaarden vertegenwoordigd
  • 65% van alle Franse IGP wijnen
  • Grootste Franse wijnexporteur in volume
  • Vijfde exporteur wereldwijd in volume
  • 20.000 wijnproducenten en medewerkers
  • Elke seconde worden er 27 flessen Pays d’Oc IGP wijn verkocht, wereldwijd

Over Pays d’Oc IGP

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 2600 bedrijven, 20.000 wijnmakers en 230 coöperaties. In  2011 werden in Nederland meer dan 35 miljoen flessen verkocht onder dit label. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 24% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden in 2011. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com.

– persbericht –

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.