Proeven van wijn Infographic: Het is een kwestie van wijn smaak

Proeven van wijn - inschenken van wijnHeel toevallig kwam ik deze infographic tegen en eigenlijk vond ik deze infographic gelijk heel erg mooi en ook heel toepasselijk gezien de reeks die Ron begonnen is over het proeven van wijn.

Vinexpo, internationale wijnfair

De infographic is gemaakt ter ere van de jaarlijkse “International Wine fair Vinexpo” die in mei dit jaar in Hongkong gehouden werd. Op deze WineFair werden 15.000 bezoekers verwacht en The Post bood deze ‘infographic’ aan als een soort snelcursus wijnproeven. De Vinexpo in Hongkong was volgend de organisatie een enorm succes. “The attendance of large numbers of top buyers, as well as the presence of the international press and that of well-known experts, who delivered seminars and led tastings, made the 2012 event a dazzling success”, aldus de organisatie van de Vinexpo. Ook in 2013 wordt er een Vinexpo gehouden. Deze Vinexpo zal gehouden worden van 16 tot 20 juni 2013 in de Bordeaux. Iets dichter bij huis dus.

Proeven van wijn, een kwestie van wijn smaak

Maar terug naar het proeven van wijn en de infographic.  De infographic is mooi overzichtelijk opgesteld. Aan de linkerkant zie je heel mooi op een rijtje staan in welk wijnglas je welke wijn drinkt met daarbij een korte omschrijving wat de eigenschappen zijn van het glas en de bijbehorende aanbevolen temperaturen waarop de wijn geserveerd kan worden. Onderaan de infographic een palet van kleuren, met bij elke kleur een suggestie van een wijn. Ook handig!

In het midden van de infographic vind je de verschillende stappen van het proeven van wijn met als eerste stap: het serveren van wijn. Je vindt wat info over het proefglas en je vindt eer ook hoeveel wijn je nu eigenlijk in een wijnglas schenkt. Overigens vaak een onderwerp van discussie dit laatste.

Bij stap 2 komt het ‘kijken’ naar de wijn aan de orde. Hoe ziet de wijn er uit? Welke kleur heeft de wijn? Is de wijn helder? Om dan vervolgens bij stap 3 te komen. Stap 3: De geur van de wijn. Wat ruik je? Welke aroma’s neem je waar?

En dan natuurlijk stap 4: het proeven van de wijn. Wat proef je? Welke aroma’s neem je waar? Komen de aroma’s die je hebt geroken ook terug in de mond? Voldoet de wijn aan je verwachtingen?

De infographic is een mooie handleiding, een leuke reminder of gewoon handig bij het proeven. Misschien wel een printje waard zou ik zeggen 🙂

proeven van wijn - infographic

Bron: The Post

Andere infographics over wijn:

Wijn Infographic: Wat in een wijnvat zit…
Infographic: De keuze voor een wijn…
Infographic: De Chinese Wijnmarkt
Infographic: Volgende halte Pouilly Fuissé
Infographic: Wijngeschiedenis van Zuid-Afrika
Infographic: Mousserende wijnen maken
Infographic – Je eigen wijnglazen ingooien
Infographic: Duurste wijnen uit de Bordeaux


Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.