Proeven met Herman den Blijker

Proeven met Herman den Blijker op 14 december 2013De bekendste Nederlandse chef-kok Herman den Blijker is een samenwerking aangegaan met Miele Nederland. De tv-kok en eigenaar van het restaurant Las Palmas zal in het Miele Culinary Institute te Vianen een aantal inspirerende kookdemonstraties organiseren, waarbij de deelnemers leren hoe zij met kwalitatief hoogwaardige producten van het seizoen heerlijke gerechten kunnen bereiden. Start is op zaterdag 14 december waarbij een winterse gerechten de hoofdrol krijgen. Afwisselend verzorgt Den Blijker – samen met de Miele-chefs en in samenwerking met maar liefst elf toeleveranciers op het gebied van food & beverage – een proeverij.

Proeven met Herman den Blijker

Op zaterdag 14 december 2013 vindt het speciale evenement ‘Proeven met Herman’ in het Miele Culinary Institute te Vianen plaats. Een evenement voor iedereen met een passie voor koken, lekker eten en drinken. Geen kookworkshop waarbij men zelf aan de slag gaat, maar een demonstratie met veel tips & tricks. Bovendien verzorgen Herman den Blijker, de Miele-chefs en elf leveranciers op het gebied van food & beverage een proeverij om onder andere inspiratie op te doen voor de feestdagen. Meer informatie over het evenement ‘Proeven met Herman’ is te vinden op www.miele.nl. Daar kan men zich ook aanmelden.

Over Herman den Blijker

Herman den Blijker wordt geboren op 21 oktober 1958 in Rotterdam. Herman vertrekt op 19-jarige leeftijd naar Frankrijk, waar hij in een restaurant in de Ardèche de basis van het kookambacht leert. Daarna volgt Herman drie jaar lang cursussen in Parijs. Terug in Nederland opent Herman begin jaren negentig restaurant De Engel in Rotterdam. Na een vliegende start met een eigen restaurant stampte Herman den Blijker een heus horeca-imperium uit de grond, zoals de Rotterdamse restaurants Jachtclub Hillegersberg, Zeezout, Rosso, Foody’s en Las Palmas. In Zoetermeer begint Herman Hofstede Meerzigt, in Amsterdam Herrie en in Ouderkerk a/d Amstel Groot Paardenburg. De meeste restaurants zijn inmiddels verkocht. Een aantal restaurants verkocht hij aan zijn personeel of andere uitbaters.

Origineel, op smaak en een verleidelijke presentatie. Dat is wat de gast van Herman den Blijker mag verwachten. “Of we nu een chique diner of een Hollandse hap met gehaktballen en stamppotjes opdienen, mensen mogen op topkwaliteit rekenen. We brengen de gerechten goed op smaak en zorgen voor een verleidelijke presentatie. Ook schenken we veel aandacht aan sfeer en gastheerschap. Of het nu om tien of duizend gasten gaat, ze krijgen allemaal het gevoel of we hen persoonlijk verwennen.”

Voor Herman is de stap van koken naar televisie logisch. Want buiten het feit dat koken en televisie maken goed te combineren valt, kan Herman zijn passie delen met het grote publiek. Herman geniet optimaal van het doorgeven van zijn kook- en reiservaringen. En dat is gebleken bij onder andere Herrie in de Keuken en Mijn tent is top. Momenteel is Herman te zien bij het tv-programma The Taste. Rode draad tussen zijn restaurant, televisieprogramma’s en kookboeken is dat de basis te omvatten is met één woord: kwaliteit.

Miele Culinary Institute

Het Miele Culinary Institute is een belangrijk onderdeel van het Miele Inspirience Centre in Vianen. Een uitgebreide kookstudio waar men onder leiding van professionele koks kan deelnemen aan culinaire workshops en cursussen. In een ontspannen en gemoedelijke sfeer leren de deelnemers de fijne kneepjes van het koken om vervolgens de zelfbereide gerechten geserveerd te krijgen in het Miele-restaurant. Het Miele Culinary Institute heeft inmiddels een grote aantrekkingskracht op topkoks. In samenwerking met Miele organiseren zij culinaire arrangementen voor een breed publiek. Meer informatie over de kookworkshops in het Miele Culinary Institute is te vinden op www.miele.nl. Daar kan men zich ook aanmelden.

– persbericht –

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.