Problemen in Gaza treffen ook de wijnindustrie

wijngaarden israel

Wat dit jaar een zakelijk hoogtepunt had moeten worden, is door de aanhoudende schermutselingen in de Gazastrook uitgelopen op een desillusie. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de proevers van het IEWTC naar Israël zouden vertrekken. Gewoonlijk wordt wijn aangeboden aan het IEWTC ter beoordeling. Deze week was het de bedoeling om ter plaatse de Ein Karem te proeven. Aangezien de vluchten van de KLM naar Israël werden afgelast, kwamen de afspraken te vervallen. De proevers van het IEWTC zorgen voor de wijnselectie van Wijnpromotor. Zij zijn de medebepalende factor achter het succes van de subtiele, exclusieve, maar betaalbare consumeerwijnen.

Wijn uit de woestijn

Wijnstokken die in 2009 zijn aangeplant in de woestijn, leverden in 2012 een beperkte oogst op. De wijnen die met de druiven zijn gemaakt, worden deze zomer voor het eerst gebotteld. Wijnpromotor wilde met zekerheid de eerste twaalf genummerde flessen bemachtigen. Door een onaangekondigd bezoek te brengen aan het domein moest dit worden gerealiseerd. Wijnpromotor verkoopt naast de consumeerwijnen ook klassieke wijnen. Het was en is nog altijd de bedoeling om deze ‘bijzondere’ wijnen te bemachtigen en aan te bieden aan verzamelaars via de klassieke wijnen. Het zou gaan om fles drie tot en met twaalf, want de eerste twee flessen zijn reeds gereserveerd door klanten van Wijnpromotor.

De Israëlische delegatieleider Isaac Berenzweig hoopt op een spoedig bestand. Zodra het bestand een feit is, worden er nieuwe afspraken gemaakt om te komen proeven. Of de wijn goed van smaak is, kan beoordeeld worden als fles dertien wordt geopend voor het IEWTC.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.