Wijnhuis Torres prijs voor inzet duurzaamheid

duurzaamheid-wijn-prijzen-wijnhuisWijnhuis Torres en Jackson Family Wines  beloond voor inzet duurzaamheid wijn industrie

Wijnhuis Torres en Jackson Family Wines (JFW) zijn gisteren tijdens de uitreiking van de Green Awards van The Drink Business in de prijzen gevallen voor hun inzet en visie op duurzaamheid voor de wijn industrie.

De uitreiking van deze Green Awards gebeurt dit jaar voor de vierde keer en de jury looft de kwantiteit en  de kwaliteit van de vele inzendingen en volgens de jury laat het zien dat duurzaamheid op de agenda staat van de wijnindustrie anno 2013. De pioniers van duurzaamheid in de wijn industrie  streven jaar na jaar naar verbeteringen en kijken verder dan hun eigen wijngaarden en directe zakelijke belangen. Deze pioniers kijken naar de samenleving en het milieu en willen daar verbeteringen in aan brengen. En het blijft niet alleen bij kijken, ze doen ook en proberen, en dat is ook erg belangrijk de consumenten en concurrenten bewuster te maken van het belang van een duurzame wijnindustrie.

De winnende wijnhuizen

Er werden verschillende Duurzaamheid Awards uitgereikt. Een paar willen we hier benoemen.

Green Company Award – Jackson Family Wines

Jackson Family Wines ontving de Green Company of the Year Award. Deze Award wordt uitgereikt aan bedrijven die laten zien dat ze niet alleen nu aantoonbaar bezig zijn met duurzaamheid, maar ook een duidelijke visie hebben voor de toekomst. En volgens de jury laat Jackson Family Wines dit zeker zien. Van hi-tech energiemanagement tot simpele oplossingen als nestkasten op de wijngaarden getuigt volgens de jury van een inventieve, enthousiaste aanpak en inzet voor de duurzaamheid. Daarnaast investeert Jackson Family Wines ook veel in onderzoek naar de duurzaamheid van de wijn industrie. Zoals een recente gift van 3.500.000 miljoen aan het Sustainable Winery Technology Center dat wordt opgestart in Davis, Californië. Volgens de jury laat Jackson Family Wines hiermee duidelijk zien dat het verder denkt dan de grenzen van de eigenwijngaard.

Ook Miguel Torres van wijnhuis Torres wist de jury te imponeren met zijn inzet voor de duurzaamheid en het wijnhuis toont zich, volgens de jury, als een ware leider op dat gebied.

Ethical Company Award – Stellar Winery

De Award voor Ethical Company of the year ging naar Stellar Winery uit Zuid-Afrika. Deze Award wordt uitgereikt voor de inzet die een wijnhuis laat zien om de omgeving te verbeteren. Stellar Winery is een Fair for Life-organisatie waar de werknemers een groot aandeel in het bedrijf hebben. Eind 2011 hebben zij de Stellar Foundation opgericht en deze Foundation houdt zich bezig met duurzame projecten. Zo hebben ze bijvoorbeeld een voedsel- en activiteitenprogramma voor kinderen opgezet met als gevolg dat de jeugdcriminaliteitscijfers zijn gedaald, alle werknemers hebben een ziektekostenverzekering, er wordt veel gedaan aan training en er is een bustransportdienst opgezet.

Green Launch Award – Wijnhuis Torres

Wijnhuis Torres ontving de Green Launch of the Year Award voor Habitat. Habitat laat zien dat de groene denkwijze op meerdere manieren binnen de organisatie wordt toegepast. Niet alleen de naam geeft een groene boodschap, maar ook de manier van bedrijfsvoering; duurzame verpakkingen, duurzame wijnbouw, etc.

Tevens ontving wijnhuis Torres ook Environmental Award of the Year. Deze award wordt ook uitgereikt aan de organisatie die laat zien dat de duurzame boodschap een integraal onderdeel is van de bedrijfsfilosofie. Volgens de jury blijkt dat uit het feit dat 600 hectare van de wijngaarden van Torres zals biologisch gecertificeerd zijn. De overige 1600 hectare bevindt zich nog in een overgangsfase. Maar het blijkt ook de investering van 10 miljoen in 2007 om verdere duurzaamheid door te voeren in het bedrijf om er zo voor te zorgen dat er in 2020 30 procent minder CO2-uitstoot per fles wordt bewerkstelligd. Zo werd onder andere het gasverbruik ook al met 85 procent teruggebracht. En het blijkt natuurlijk ook uit de inzet van Miguel Torres die pleit voor wereldwijde duurzaamheid binnen de wijnindustrie.

Sustainability Award of the Year – Wijnhuis Esporao

Deze Award die wordt uitgereikt voor duurzame projecten en een duurzame visie ging naar wijnhuis Esporao die volgens de jury zeer duurzaam bezig is. Zo doet dit wijnhuis er alles aan om 200 verschillende inheemse Portugese druivensoorten te behouden, wordt er bij de wijnbouw geen gebruik gemaakt van pesticiden of fungiden, zijn de gebouwen gemaakt van biologisch afbreekbare materialen en investeert Esporao veel in onderwijs, zoals Engelse les, voor zijn medewerkers.

Bron: The Drinks business

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.