Premiumwijnen en ‘garden drinks’ op ProWein 2014

ProWein 2014Van 23 tot en met 25 maart 2014 vindt in Düsseldorf ProWein 2014 plaats. Zo’n 4.800 exposanten uit 50 landen zullen zich aan de verwachte 45.000 vakbezoekers vanuit alle continenten presenteren. Naast de internationale veelzijdigheid van exposanten staat ook het jaarlijkse vakprogramma van de beurs in het middelpunt van de belangstelling. Tot de hoogtepunten behoren de centrale proeverijzone en de FIZZZ-lounge die beide jaarlijks een nieuw motto dragen. De thema’s voor 2014 staan inmiddels vast.

De centrale proeverijzone (georganiseerd in samenwerking met de ‘Weinwirtschaft’ van de Meininger Verlag), structureert het omvangrijke aanbod van de ProWein-exposanten met een inhoudelijk zwaartepunt. Voor exposanten biedt het daarmee een extra aanwezigheid op de beurs, voor bezoekers is de proeverijzone traditiegetrouw een waardevolle oriënteringshulp. In 2014 luidt het motto ‘Premiumwijnen – beste kwaliteit, beste prijs’. Het interessante aan dit thema is, dat de producent zelf beslist wat een premiumwijn is – bewijzen moet de wijn zich zelf op de markt. Hier speelt de verhouding tussen de prijs en kwaliteit een beslissende rol en de vraag of de consument deze verhouding kan onderstrepen. De centrale proeverijzone van ProWein 2014 maakt het vakbezoekers uit de handel en de gastronomie mogelijk om een internationaal overzicht op dit spannende segment van de wijnmarkt te krijgen.

‘Gedistilleerd ontmoet groente’ in de FIZZZ-lounge

In de gedistilleerd-hal van ProWein ensceneert de FIZZZ-lounge jaarlijkse de actuele bar-trends en presenteert deze live aan de beursbezoekers – niet alleen om te bekijken, maar ook om uit te proberen. Op ProWein 2014 presenteert Thomas Weinberger van de ‘Barschule München’ (huidige wereldrecordhouder team-cocktailmixen) innovatieve ‘garden-drinks’ van gedistilleerd in combinatie met verse groentesappen van bijvoorbeeld radijsjes, bieten, wortel of komkommer.

‘wine’s best friends’ nieuw in hal 7.1

Het vakprogramma van ProWein wordt gecompleteerd door de delicatessen-tentoonstelling ‘wine’s best friends’ en de meer dan 300 proeverijen en seminars die tijdens de beurs plaatsvinden. ‘Wine’s best friends’ verplaatst in 2014 naar hal 7.1, vlakbij de Ingang Noord, waar ook het ProWein Forum – de centrale seminarruimte – is ondergebracht. Zowel bij het ProWein Forum als direct op de stand van de exposanten kunnen de bezoekers een veelzijdige mix uit thematische proeverijen en voordrachten over markten en trends verwachten. Op de galerij van hal zes, de voormalige locatie van ‘wine’s best friends’, zal nu de ‘World of Organic Wine’ met internationale aanbieders van biologische wijnen te vinden zijn.

ProWein 2014 vindt van 23 tot en met 25 maart in Düsseldorf plaats. De kaartverkoop in de online-shop op www.prowein.de start naar verwachting eind 2013.

Meer informatie over ProWein 2014

Meer informatie over ProWein 2014 vind je op de website ProWein en ook via de verschillende social media kun je op de hoogte blijven van nieuws omtrent ProWein 2014. ProWein is te vinden op:

Facebook: www.facebook.com/ProWein.tradefair
Twitter: https://twitter.com/ProWein

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.