Port ijs; heb jij het al geproefd?

Warre’s brengt verkoeling op warme dagen
Amsterdam, zomer 2015 – Het kwik stijgt geleidelijk aan naar tropische temperaturen en Nederland geniet met volle teugen van de warme zonnestralen. Op zoek naar wat verkoeling?Porthuis Warre’s biedt een nieuwe, verrassende suggestie om heerlijk van te genieten en tegelijkertijd niet oververhit te raken: port ijs. Sorbet of op een stokje; de keuze is aan jou! Lekker om tijdens de vrijmibo met collega’s van te genieten, vrienden mee te verrassen tijdens een zomerse BBQ op het dakterras of je grote liefde tijdens een romantische picknick in het park! Warre’s geeft je graag een aantal ideeën.

Proosten met ijs
Benieuwd naar deze zomers verkoeling en wil je zelf aan de slag? Dat kan. Voor het maken van port sorbetijs (op waterbasis) heb je nodig:

  • 340 gram verse of ontdooide cranberry’s
  • 3 glazen water
  • 1 ½ kopje suiker
  • 1 glas Warre’s Heritage Ruby port
  • 3 reepjes citroenschil
  • 1 eetlepel vers citroensap

Voeg alle ingrediënten in een pan en breng deze aan de kook. Laat het hierna nog 20 minuten rustig pruttelen en roer af en toe door de pan tot de cranberry’s mooi zacht zijn. Laat het mengsel afkoelen voor 15 minuten en verwijder de reepjes citroenschil. Pureer je het mengsel in een blender of keukenmachine en druk je het mengsel door een vergiet of zeef zodat het ingekookte sap overblijft. Koel het mengsel voor minstens twee uur in de koelkast. Hierna giet je het mengsel in een bak en zet deze in de vriezer. Mocht je een ijsmachine hebben kun je het hierin stoppen zodat het in sorbetijs veranderd, zo niet dan kun je het beste het mengsel om het uur even omscheppen in de bak zodat het niet gaat kristalliseren. Cheers!

Met of zonder stokje
Meer een waterijs type? Ook hier is aan gedacht. Dit is wat je nodig hebt voor zo’n acht Ruby waterijsjes:

  • 2 glazen Warre’s Heritage Ruby
  • 1 kilo mandarijnen
  • 600 gram vijgen
  • Half kopje honing

Giet Warre’s Heritage Ruby port samen met de mandarijnen, vijgen en honing in je blender of keukenmachine. Pureer dit 1 tot  2 minuten tot een fijne massa. Hierna druk je de puree door een vergiet zodat een helder mengsel overblijft. Dit mengsel giet je vervolgens in de waterijsvormpjes, te koop bij iedere kookwinkel. Deze gevulde vormpjes zet je voor minstens 2 uur in de vriezer tot het stokje zichzelf overeind houdt. Enjoy!

Albert Heijn
Een groot aantal van de portwijnen van Warre’s zijn te koop bij de Albert Heijn of via www.albert.nl.

Over Warre’s
Warre’s is de oudste Britse port onderneming die is opgericht in Portugal in 1670 en is eigendom van de Symington Family Estate die een traditie van port maken heeft die ver teruggaat in de tijd. Warre’s is eigenaar van drie grote wijngaarden: Quinta da Cavadinha in de Pinhão vallei, Quinta do Retiro in de Rio Torto vallei en de Quinta da Telhada in het afgelegen oostelijke deel van de Douro. Ga voor meer informatie naar www.warre.com.

Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.