Port en de Douro beste wijnen ter wereld

top 100 beste wijnen ter wereldDe Wine Spectator Top 100 van 2014 is weer bekend gemaakt! In de Wine Spectator Top 100 staan de 100 beste wijnen ter wereld. Volgens Wine Spectator dan. De grote winnaar  is Dow’s 2011 Vintage Port, die dit jaar is uitgeroepen tot beste wijn ter wereld. Ook de nummers drie en vier zijn wijnen uit de Douro. Een opvallend resultaat uit ruim 18.000 wijnen die werden beoordeeld.

Internationale erkenning voor Port en de Duoro

Port en de Douro krijgen hiermee internationale erkenning. Geen stille wijn uit Bordeaux, Rioja of Barolo, maar een port is nummer één. Bovendien zijn drie wijnen uit de top vier wijnen uit de Douro. Een bevestiging van wat internationale wijnexperts al enige tijd zeggen: de Douro behoort tot ’s werelds beste en meest boeiende wijnstreken.

Dows vintage 2011, nummer in WIne Spectator's Top 100 beste wijnen ter wereldVolgens Wine Spectator is Dow’s 2011 Vintage Port (99 punten) het toonbeeld van de kwaliteit en de modernisering van de Douro in de afgelopen twee decennia. ‘De port combineert kracht, kwaliteit en een eerlijke prijs. Het is de beste van de beste van een geweldige vintage,’ aldus Thomas Matthews, hoofdredacteur van toonaangevend Amerikaans magazine Wine Spectator. De Prats & Symington wijn Chryseia 2011 (97 punten), is geclassificeerd als de derde mooiste wijn. Vale de Meão 2011 (97 punten) staat op de vierde plek in de top 100 van 2014.

Twee van de beste wijnen ter wereld van Symington

De vijf Symington familieleden actief in de Douro en Vila Nova de Gaia (Paul, Johnny, Rupert, Dominic en wijnmaker Charles) zijn bijzonder blij met dit resultaat: ‘Twee van onze wijnen in de top drie van de Wine Spectator Beste Wijnen van 2014. Dit is een bekroning op het werk dat we als familie samen met onze collega’s doen in onze wijngaarden en in onze wijnhuizen. Het is niet alleen belangrijk voor Vintage Port, maar ook een internationale erkenning van de Douro als een van de beste wijn producerende regio’s van de wereld.’

Over de Top 100 Beste wijnen ter wereld

Al sinds 1988 maakt Wine Spectator ieder jaar een Top 100 lijst met daarop de beste wijnen ter wereld. De redacteurs van Wine Spectator hebben dit jaar zo’n 18.000 verschillende wijnen geproefd om tot deze Top 100 lijst te komen. Aan de wijnen delen zij punten uit. Deze punten zijn gebaseerd op kwaliteit, waarde (prijs), beschikbaarheid (aantal) en de X-factor (authenticiteit). Het hoogst aantal punten is 100.

Dit jaar kregen meer dan 5400 wijnen 90 punten of meer. De gemiddelde score van de 18.000 beoordeelde wijnen ligt op 93 punten en de gemiddelde prijs op 47,- dollar.

Bekijk de volledige top 100 Beste wijnen ter wereld op http://2014.top100.winespectator.com.

– persbericht –

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.