PLUS wijnopleiding levert tweede lichting wijnadviseurs af

PLUS wijnopleiding levert tweede lichting wijnadviseurs af

De Bilt, 26 juni 2013 – Op 25 juni is de tweede lichting deelnemers van de PLUS Wijnopleiding afgestudeerd. In het Nederlands Wijnmuseum ontvingen zij het felbegeerde diploma ‘PLUS Wijnadviseur’ uit handen van wijnschrijver Harold Hamersma.

De opleiding is speciaal ontwikkeld voor PLUS en leidt op tot een internationaal erkend diploma van de Wine and Spirit Education Trust (WSET), de grootste wijnopleider ter wereld. De lessen worden gegeven door Nederlands eerste Master of Wine, Frank Smulders. Daarnaast treden aansprekende gastdocenten aan als Harold Hamersma en Edwin Raben. De theorie over wijnlanden, wijngebieden en druivenrassen wordt behandeld, maar ook het proeven en het combineren van wijn en spijs komt aan bod. Tevens is er ruim aandacht voor de praktijk met trends en ontwikkelingen in wijn en de meest gestelde wijnvragen. Ook gaan de deelnemers samen op een meerdaagse wijnreis. Alles bij elkaar een intensieve, maar leuke opleiding die erop is gericht de PLUS klant optimaal van dienst te kunnen zijn bij het maken van een wijnkeuze.

In 2011 ging PLUS als eerste en enige supermarktketen van start met een interne opleiding tot wijnadviseur. Op 11 april 2012 volgde de tweede groep van 64 deelnemers en op 19 maart 2013 is de derde lichting gestart. Als zij de opleiding hebben afgerond zijn er ongeveer 180 gediplomeerde wijnadviseurs op de winkelvloer aanwezig.

Plus Retail Diploma-uitreiking

PLUS Wijnadviseur in de praktijk

De PLUS Wijnadviseur is op gezette tijden in de winkel aanwezig, om de klant te kunnen adviseren op het gebied van wijn. De wijnadviseur heeft een handboek met daarin informatie over alle wijnen in het assortiment en een speciaal notitieblok om de klant een persoonlijk wijnadvies mee te kunnen geven. Kortom, met een PLUS Wijnadviseur in de buurt hoeft de klant zich nooit meer af te vragen welke wijn hij moet kiezen. Op de website www.plus.nl/assortiment/wijn/wijnadviseurs is te zien in welke PLUS supermarkten een PLUS Wijnadviseur aanwezig is, te herkennen aan de speciale wijnsloof en naambadge met ‘PLUS Wijnadviseur’.

Beste Wijnsupermarkt

Het kiezen van wijn in de supermarkt blijft voor veel consumenten lastig. PLUS zette al eerder stappen om haar klanten hierbij te helpen, zoals een touch screen bij het wijnschap en wijninformatiekaartjes. Dat dit door klanten wordt gewaardeerd blijkt uit onafhankelijk onderzoek door GfK: PLUS is al twee jaar op een rij door consumenten gekozen als Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Ook door de Wijnalmanak werd PLUS al zes maal eerder uitgeroepen tot Beste Wijnsupermarkt van Nederland.

Meer informatie over PLUS Retail vindt u op www.plus.nl/over-plus

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.