Pitt en Jolie bundelen krachten met Perrin-familie

Pitt en Jolie Chateau MiravalBrad Pitt en Angelina Jolie hebben de krachten gebundeld met de Perrin-familie van Chateau Beaucastel om wijn te produceren op hun Chateau Miraval.

Chateau Miraval

Chateau Miraval is gelegen in de Franse gemeente Brignoles, ongeveer 40 km ten oosten van Aix-en-Provence. Château Miraval is omgeven door 400 hectare landerijen met bossen, olijfgaarden en waterlopen, waarvan 30-60 hectare gebruikt wordt als wijngaard. Brad Pitt en Angelina Jolie kochten het Chateau (naar men zegt voor 60 miljoen Amerikaanse dollars, na een 3-jarige leaseperiode.

Chateau Miraval kent een rijke geschiedenis. Zo heeft Thomas van Aquino, een Italiaanse filosoof theoloog, die in de Middeleeuwen één van de invloedrijkste personen was op het gebied van theologie en wijsbegeerte, er verbleven toen hij op reis was (1252). Ook was het jarenlang in bezit van de Italiaanse familie Orsini, een invloedrijke familie die menig Paus heeft geleverd. Aan het begin van de twintigste eeuw was het Chateau van uitvinder Joseph Lambot. De naam zegt je misschien niks, maar hij heeft toch wel iets belangrijks uitgevonden, namelijk het gewapend beton. Ook Jacques Loussier, gepassioneerd wijnliefhebber en bekende jazzpianist heeft het chateau in eigendom gehad. Deze Jacques bouwde er de Studio Miraval, waar beroemde musici als Pink Floyd (zij namen The Wall hier op), Sting, Sade en de Cranberries hun platen opnamen.

Bekend van het chateau is dan ook de PINK FLOYD Rosé.

pitt en jolie - wijnenPitt en Jolie en de familie Perrin

Brad Pitt en Angelina Jolie hebben dus de krachten gebundeld met de Perrin-familie van Chateau Beaucastel om wijn te produceren op hun Chateau Miraval. Dit betekent dat de familie Perrin verantwoordelijk wordt voor zowel het maken van de wijn van het chateau als voor de distributie van de wijn.

‘The terroir, the freshness that comes from the altitude, and the exposition of the vines are all incredible,’ zegt Marc Perrin op Decanter.com. ‘For us as winemakers, it’s a wonderful opportunity to work with grapes that we know well, in an environment where striving for quality is the most important thing.’

Met de komst van de familie Perrin op het chateau zullen er een aantal veranderingen worden doorgevoerd. Zo zal er een geologisch onderzoek naar de bodem worden uitgevoerd en zal men bepaalde druivenrassen, zoals de Mourvèdre, gaan enten.

‘The focus will now be more about Miraval itself that any specific cuvée,’ said Perrin. ‘They (the Jolie-Pitts) want to ensure they are making the best Provence wines they can. They were present at the blending sessions this year, and are relooking at everything from the installations in the winery – where we have already switched to stainless steel tanks – to reworking the labels across the range of wines.’

De eerste, door Perrin gemaakte Miraval roses  zullen volgende maand, maart 2013, op de markt verschijnen en de eerste witte wijnen van de hand van Perrin worden aan het eind van de zomer verwacht.

Bron: Decanter.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.