Petra de Vries

Petra de VriesNaam: Petra de Vries
Waar werk je: Grapeful.nl

Petra, uit welk wijnjaar kom je? 1965

En wat heb je met wijn?

Sinds 1995 ben ik werkzaam in de wijn. Mijn carrière startte in Canada waar ik een dynamische start maakte als manager van een wijnspeciaalzaak. Hierdoor maakte ik meteen kennis met Canadese wijn, die ik later in Nederland heb mogen promoten via wijnartikelen in Proefschrift magazine en een presentatie in drie-sterren restaurant de Librije. Verder heb ik altijd een zwak gehad voor de wijnen uit Duitsland en Oostenrijk vanwege hun finesse en drinkbaarheid. Ook Spaanse wijnen zijn één van mijn favorieten. Ik houd vooral van pure wijnen, d.w.z. zuivere wijnen die ruiken naar fruit en een zeker karakter bezitten.

Ik ben register vinoloog, gecertificeerd Spanish Wine Educator, in het bezit van het OINOS-certificaat voor analytisch wijnproeven en in 2002 winnaar van de prestigieuze Grand Prix Saint Hubert-prijs voor beste wijnproever van het jaar. Voor Grapeful beoordeel ik de wijnen uit: Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Argentinië en Australië. Met de laatste twee wijnlanden heb ik vooral een band opgebouwd vanuit mijn werk voor Wine Australia en Wines of Argentina. Momenteel werk ik parttime als wijndocent aan Het Wijninstituut en studeer ik bijna af voor WSET diploma course.

Welk type wijn (rood, wit of rosé) heeft je voorkeur?
Wit en rood, maar rosé is ook niets mis mee.

Wat is je favoriete wijnland?
Lastig, ik vind alle wijnen wel mooi. Het wisselt per seizoen.

Welke streek?
Zie boven, ik kan geen keuze maken. Zolang de wijnen maar zuiver zijn en karakter bezitten.

Wat is de lekkerste wijn die je ooit gedronken hebt?
Weingut Müller Catoir Scheurebe

En wat is de meest bijzondere wijn die je ooit gedronken hebt?
Ik denk wel Ch. Haut-Brion 1971.

Wat is je favoriete wijn/spijs combi?
Gerookte zalm met een goede Winzersekt.

Heb je een leuke wijntip?
Mission Hill Estate Wineryin Canada, niet alleen om de wijn maar om de gehele wijnervaring: rondleiding, fantastisch uitzicht, restaurant.

Waar ga je over bloggen?
Over wijnen uit Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Argentinië en Australië

Ben je ook online te vinden? Ja, natuurlijk via de website van Grapeful (je kunt Petra daar ook volgen!). Maar ik ben ook te vinden op LinkedIn, via Twitter, en natuurlijk via de Facebookpagina van Grapeful of mijn persoonlijke Facebookpagina

De artikelen van Petra vind je hier

Petra de Vries van Grapeful.nl

1 Reactie
  1. Hallo Petra, ik kom je naam tegen terwijl ik op zoek ben naar wijnen uit Canada.
    Zijn moeilijk te koop geloof ik (behalve icewine) . Heb jij /u misschien enkele adressen waar een beetje
    keus is in can.wijnen. Mag ook adres in Belgie zijn.
    Vriendelijk groetend ,
    Pieter Murre

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.