Pesquera Crianza is Spaanse klasse

pesquera crianza De Pesquera Crianza 2009 hebben we geproefd in de nazomer van 2012, nadat we deze heerlijke Spaanse crianza (minimaal 24 maanden rijping waarvan tenminste 6 maanden op eikenhout en de rest op fles) waren tegengekomen in Barcelona. We waren verheugd om te zien dat deze wijn ook te koop is in Nederland, namelijk bij de internet winkel Spanjewijn.nl. Volgens Spanjewijn heeft de bekende wijncriticus Robert Parker (van die Parker Punten) de Pesquera Crianza eens vergeleken met de wereldberoemde rode wijn Pétrus uit de Pomerol (Bordeaux).

De Pesquera Crianza komt uit het bekende wijngebied rond de rivier de Duero, Ribera del Duero in het Noordwesten van Spanje.

Pesquera Crianza: Spaanse klasse

De Pesquera Tinto Crianza 2009, zoals de volledige naam luidt, komt uit een goed wijnjaar, is gemaakt van de bekende Tempranillo druif en zit in een prachtige fles. Deze rode Spanjaard heeft maar liefst 18 maanden gerijpt op Amerikaans eiken – dus lijkt in die zin meer op een reserva in plaats van een crianza – en dat is te merken. Geur en smaak zijn goed in balans met elementen van zwarte kersen, bessen en bramen, aangevuld met subtiele vanille- en houttonen en zachte tannines. Helaas is hij niet goedkoop met een prijs van € 19,94 en door de laatste BTW verhoging zelfs net boven de 20 euro. Zie voor meer informatie de proefnotitie.

In de wijnbloggers Rode Wijn top 20 staat de Pequera Tinto Crianza 2009 op plaats 9.

De redactie.

Voor het tot standkomen van onze Rode Wijn Top 20 proefden we, naast de Pesquera Tinto Crianza 2009, onder meer:

Luis Canas Crianza 2009, Esporao Tinto Reserva 2009, Valpolicella Ripasso Acinatico 2008, Morse Code Shiraz 2010, Luis Felipe Edwards Dona Bernarda, Valpollicella Ripasso Acinatico, Carbuné Barbera d’Asti, Monteabellón Crianza en Château Croix-Mouton

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.