Perswijn Winterproeverij

Op zondag 27 oktober en maandag 28 oktober zal kasteel de Wittenburg in het teken staan van de Perswijn Winterproeverij. Ongeveer 50 verschillende importeurs zullen hun wijnen presenteren, deels binnen de thema’s: Wild Rood, Winters Wit, Decemberbubbels en Spannend Zoet. Daarnaast zullen zij ook andere wijnen uit hun assortiment laten proeven. Er zal niet alleen wijn te proeven zijn, maar zo zal SQV Gold er staan met Spaanse Ibérico hammen, er kunnen ook verschillende stijlen koffie, kaas en oliën geproefd worden. Naast het proeven kan de bezoeker zich ook breed oriënteren in het aanbod van de wijneducaties die vertegenwoordigd zijn op deze twee dagen.

Winterproeverij

Programma

Er zal, naast de doorlopende proeverij , een druk programma met verschillende begeleide proeverijen, masterclasses en workshops zijn Op de zondag zal onder andere Lars Daniels aan de hand van zijn serie artikelen in Perswijn over terroir een begeleide proeverij geven waarbij hij de verschillen van terroir laat proeven, Riedel zal een masterclass verzorgen over de invloed van glaswerk op de smaak van wijn, de exportmanager van het top wijnhuis Errazuriz is aanwezig en zal een uitgebreide, begeleide proeverij van zijn wijnen presenteren. Op de maandag, de vakdag, worden de bezoekers getrakteerd op een masterclass over de verschillende stijlen Chardonnay uit de
Robertson valley, Masterclass Médoc door Edwin Raben en Jacco van Hensbergen, Masterclass Manzanilla & Fino: the making of…, een uitgebreide kennismaking met de versterkte wijn uit Sicilie, Marsala. Het gehele programma is te lezen via de volgende link:
http://www.wijnpers.nl/evenementen/winterproeverij.php

Spaanse wijnen

Er zullen 21 Spaanse bodega’s exclusieve Spaanse wijnen presenteren die nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn, uit diverse wijngebieden, van diverse druivenvariëteiten en in diverse prijsklassen. Daarnaast zal Germán Muñoz op maandag (vakdag) een masterclass verzorgen, getiteld “Rías Baixas, de ideale begeleider tijdens de winter”.

Wijn(Web)WinkelWedstrijd

Afgelopen maanden heeft de consument haar favoriete wijnwinkel en wijnwebwinkel kunnen nomineren. Daarna kon er gestemd worden op zijn of haar favoriet. Hieruit is een top 10 gerold van finalisten. De vakjury heeft de top 3 samengesteld en de winnaars benoemd. Deze top 3 en de winnaars zullen op zondag 27 oktober om 15:00 in het restaurant van het kasteel bekend gemaakt worden.

De Perswijn Winterproeverij is een laagdrempelig evenement voor elke wijnliefhebber of wijnprofessional. Meer informatie over de proeverij is te vinden op: www.perswijn.nl/winter

 

Praktische informatie Perwijn Winterproeverij

Locatie: Kasteel de Wittenburg, Wassenaar
Datum: Zondag 27 oktober (consument) en maandag 28 oktober (vakdag)
Tijd: 12.00 – 17.30 uur (zondag), 11:00-17:30 (maandag)
Entreeprijs € 15,- (zondag) , gratis voor van op maandag
Abonnees van Perswijn betalen € 9,50

 

– Einde persbericht –

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.