Perswijn Winterproeverij in Wassenaar

Perswijn Winterproeverij Kasteel WittenburgVorige week was ik te gast op de Perswijn Winterproeverij georganiseerd door het wijntijdschrift Perswijn. De sfeervolle locatie van Kasteel De Wittenburg in Wassenaar stond twee dagen in het teken van wijn.  De zondag voor consumenten en de maandag (de dag waarop ik er was) voor professionals, horeca en vakhandel met een aangepast programma.

Perswijn Winterproeverij 2012

Bij aankomst op het landgoed valt meteen de volle parkeerplaats op. Deze proeverij wordt goed bezocht! Uitgerust met een wijnglas, proefcatalogus en balpen kan de proeverij beginnen. In de grote zaal zie ik meteen een boel bekende gezichten. Meteen bij de ingang stond Sara Channell van Wines of South Africa waar ik pas nog een leuke opdracht voor heb gedaan. Ze had weer een prachtige selectie van Zuid-Afrikaanse wijnen bij zich.

Daarnaast bekenden uit de ‘Wijn en Social Media Groep’ waar ik regelmatig al lunchend met een mooi glas wijn mee brainstorm. En natuurlijk veel bekende gezichten van de vinologenopleiding; allemaal bezig met het ‘natte huiswerk’. Er viel weer heel wat moois te proeven – en dat heb ik ook zeker gedaan! Zo’n veertig wijnen hebben m’n smaakpapillen gekieteld.

Leuk onderdeel van deze ‘vakdag’ waren de workshops. Ik had ingetekend op twee workshops van Magister Vini Lars Daniëls:
‘De Ortsweine van de VDP. De boeiende typiciteit van bekende Duitse wijndorpen‘ en ‘Loire – cabernet franc, tijdloos elegant’. Complimenten voor deze workshops! Goed van inhoud, met bezieling gegeven en voorzien van mooie proefwijnen.

Het was een geslaagde middag en mooie aftrap van een nieuwe, volle wijnweek.

Meer lezen van Jeroen van Mierlo? Jeroen schreef ook:

Rode Wijn Trus 2004
Rode wijn Vega Clara Mario 2008
Rode wijn Bodegas Habla Solum 2010
Bezoek aan Wijnhoeve De Kleine Schorre
Bezoek aan Wijngaard De Linie
Geschonken en gedronken – Wijnen uit Zuid-Afrika

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.