Perslunch ‘Women In Red’

Ik ben dat blonde meisje, net achter de plantjes
Ik ben dat blonde meisje, net achter de plantjes..

Vrouwen vrouwen vrouwen en nog meer vrouwen en o ja ook nog eens rode Loire wijnen én als klap op de vuurpijl een heerlijke bijpassende lunch. Vergeet vooral het ‘red’ aspect niet. De tafel was keurig in rood tinten gedekt en deed al denken aan de komende kerstsferen. Ik heb het natuurlijk over de Women In Red perslunch voor de rode Loire wijnen. Nooit van gehoord? Ik zet het graag even voor jullie uiteen!

Wat is de Women In Red perslunch?

De perslunch was exclusief voor vrouwen. Fantastisch toch? Vrouwen onder elkaar die luidkeels de meest fantastische verhalen met elkaar delen en dat ook nog eens onder het genot van heerlijke rode Loire wijnen onder leiding van sommelier Lotte Wolf en een exceptioneel lekkere lunch in Le Petit Bistro (The Grand), verzorg door chefkok Bobby Rust. Ho stop, rode Loire wijnen hoor ik jullie denken.. Ja zeker! Waarom lees je in dit stukje:

De Loire is een Koningin “De Loire is een koningin en de koningen hebben haar liefgehad”, wordt er gezegd door de bewoners van de Loire regio. Het gebied, dat grote bekendheid geniet door de Rosé d’Anjou, Touraine Sauvignon en Vouvray, staat vaak minder bekend om haar rode wijnen. Maar nu de feestdagen weer voor de deur staan, zijn het juist deze rode wijnen die extra aandacht verdienen! De frisse, bijna vrouwelijke wijnen met relatief laag alcohol percentage zijn een aangenaam alternatief op de klassieke, zware en ronde wijnen uit andere streken of landen. Wijnen om van te genieten bij elke gelegenheid, want geloof ons: je zult er niet snel genoeg van krijgen.

De lunch was dus vooral bedoelt om kennis te kunnen maken met de rode wijnen afkomstig uit de Loire. Weer eens wat anders dan het gebruikelijke en daarnaast ook nog eens erg lekker!

Wat werd er gegeten en gedronken tijden de lunch?

Tijdens de Lunch werden er 3 gangen geserveerd en bij iedere gang 2 glazen rode wijn die tezamen met de smaken van het gerecht gekozen waren. Gang 1: op padoek gerookte zalm met ingelegde rode biet en mierikswortel, gang 2: bisque met Hollandse garnaal en bosui, gang 3: steak tartaar met zoetzure tapioca, uitgebakken kaantjes en frietjes.

 

Menu women in red

  1. Domaine des Baumard – Crémant de Loire Carte Turquoise Brut (aperitief)
  2. Frédéric Mabileau – St. Nicolas de Bourgueil Les Rouillères
  3. Domaine de la Charmoise – Henry Marionnet – Cuvée Gourmande
  4. Château de la Roulerie
  5. Chinon Jean-Maurice Raffault
  6. Réserve des Vignerons
  7. Romain Parisis – Chinon Maitre de Chai

Voor meer informatie over de wijnen klik hier: Wijnbeschrijvingen lunch ‘Women in Red’

TIP!

Vaak wordt gedacht dat Loire wijnen niet al te lang in de kelder kunnen blijven liggen, maar koop dit jaar de rode Loire wijnen uit 2014 en je zult verstelt staan over enkele jaren bij het openen van de fles wat het bewaren heeft gedaan, te evenaren met topwijnen uit andere streken. Dus nog op zoek naar een last minute Sinterklaas wijn of een vervroegde wijn voor de Kerst lunch dan zijn de rode wijnen van de Loire vallei zeker een aanrader.

Heb je nog vragen of heb je de rode Loire wijnen zelf in huis gehaald? Stuur me gezellig een mailtje.

Lindsay@wijnbloggers.nl 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.