Wijninfographic De perfecte wijn uitkiezen

perfecte wijnDaar sta je dan voor de schappen vol met wijn in de supermarkt. Snel nog even de perfecte wijn halen voor het etentje of feestje dat je deze avond hebt. Zeker als je niet van wijn houdt, nog niet zoveel van wijn weet of gewoon niet weet waar de gastheer, gastvrouw of beiden van houden, niet altijd een makkelijke taak. En dan staan er vaak zoveel flessen wijn in de schappen dat  het moeilijk kiezen is. Natuurlijk kun je het probleem deels voorkomen door naar een echte wijnwinkel te gaan, waar ze je vaak (maar ook niet altijd. Denk maar eens aan de zaterdaghulpen is de verschillende doe-het-zelf-ketens, die weten vaak ook niet al te veel. Behulpzaam, maar weinig kennis.) van advies kunnen voorzien.

Wijninfographic De perfecte wijn uitkiezen

De onderstaand infographic is een handig hulpmiddel voor het uitzoeken van een fles wijn. Niet erg uitgebreid en in het Engels, maar toch wel handig.  In de infographic is een verdeling gemaakt in zoete wijnen, er-tussenin-wijnen en droge wijnen.

Als zoete (heel erg zoete) wijnen geeft de infographic als tip de Moscato, de Riesling en port. Persoonlijk zou ik dit zelf niet zo heel erg snel meenemen. Met uitzondering van de Riesling misschien. En de port alleen als ik heel erg zeker zou zijn dat mijn gastheer/gastvrouw een portliefhebber is. Maar ik ben ook geen hele erge portdrinker. Misschien een enkel keer na heel erg zwaar en lang tafelen, dat ik een kaasplankje als nagerecht neem, vergezeld van een lekkere port.

Als er-tussenin-wijnen geeft de infographic als tip de Prosecco, Sauvignon blanc en Pinot noir. Prosecco, een leuk cadeautje inderdaad voor in de zomer. Nu met het koude, winderige herfstweer zou ik prosecco niet zo snel meenemen. 😉  Sauvignon Blanc en Pinot noir zijn veilige keuzes om mee te nemen.

Als droge wijnen tip geeft de infographic de Chardonnay, Shiraz/Syrah, Merlot en Cabernet sauvignon. Hierin (net als bij de bovenstaande twee) heb je natuurlijk heel veel verschillende soorten wijnen. De ene chardonnay is de andere nog niet. Dat maakt het drinken van wijn dan wel weer zo leuk, maar het uitkiezen van een lekker flesje nog niet.

Toch geeft de infographic wel een beetje inzicht met als handige afsluiter uitleg over het verschil tussen een witte wijnglas en een rode wijnglas.

De infographic (twee keer klikken op de infographic voor een grotere afbeelding!)

Wijninfographic de perfecte wijn

Bron: The Perfect Sip Infograph

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.