Pays d’Oc IGP Collection 2015: “Welke sommeliers schrijven de beste beoordeling”

Pays d’Oc IGP Collection 2015:  “Welke sommeliers schrijven de beste beoordeling”
Onno Kleyn en Peter Klosse beoordelen inzendingen wijnrecensies Collection 2015

Amsterdam, 14 september 2014 – Ook dit jaar kozen internationale wijnexperts van over de hele wereld na een blinde proeverij de Pays d’Oc IGP Collection 2015. Deze 24 premium Collection wijnen worden gepresenteerd tijdens ‘Gastvrij Rotterdam‘ van 21 t/m 23 september 2015. Professionele sommeliers kunnen een wijn selecteren en een recensie schrijven voor een breed publiek. De recensies worden beoordeeld door Peter Klosse van Hotel-Restaurant de Echoput en Onno Kleyn, Volkskrant journalist en oprichter van de Academie Culinair Schrijven.

“De Collection wijnen van Pays d’Oc IGP zijn karaktervolle wijnen die uitnodigen tot het schrijven van een aanlokkelijke recensie die de smaak en de intentie van de wijnmaker duidelijk moet maken bij een breder wijn publiek” zegt Peter Klosse, die zelf deel uitmaakt van de internationale jury die de wijnen jaarlijks selecteert de Languedoc-Roussillon regio.

Pays d’Oc IGP roept actieve, professionele sommeliers op zich te melden bij de Pays d’Oc IGP stand (nr. 738) op Gastvrij Rotterdam. Hier kunnen zij de Collection wijnen proeven en hun 3 favoriete wijnen kiezen. Deze wijnen krijgen zij mee naar huis om rustig door te kunnen proeven. De opdracht is een korte review van circa 175 woorden te schrijven over één wijn.

De recensies worden beoordeeld door Peter Klosse en Onno Kleyn. De twintig beste inzendingen worden door Pays d’Oc IGP uitgenodigd om met partner deel te nemen aan het Pays d’Oc IGP Collection 2015 diner in Hotel-Restaurant de Echoput in november 2015. Hier worden de nummers één tot en met drie bekend gemaakt en alle beste reviews per wijn komen in een speciaal boekje.

Over Pays d’Oc IGP
Pays d’Oc IGP is de nummer 1 in de productie en export van Franse wijnen en onderdeel van de twee na grootste wijn regio’s in Frankrijk; Languedoc-Roussillon. Het kwaliteitslabel IGP (Indication Géographique Protégée) dat sinds 2009 gevoerd wordt, staat voor een herkomstgarantie en de bepaalde manier waarop de wijnen geproduceerd worden. De Pays d’Oc IGP denominatie biedt een brede variatie aan wijnen van verschillende variëteiten in zowel wit, rood en rosé. Van makkelijk drinkbare wijnen tot zeer complex maar altijd met een excellente prijs-kwaliteit verhouding. Van alle Pays d’Oc IGP wijnen die geëxporteerd worden, wordt 14% naar Nederland vervoerd.

Cijfers & feiten
• Leider in Franse wijnen van verschillende variëteiten
• 56 verschillende soorten variëteiten
• 115.000 hectare aan wijngaarden, 13% van het Franse totaal
• Grootste Franse wijnexporter
• Export naar 170 landen, 14% naar Nederland
• 800 miljoen flessen geproduceerd in 2014-2015

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.