Over een liefde die maar niet op gang wil komen; Champagne!

Champagne-haar-spoelen-PinkPrincess-1
10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… plop! Gelukkig nieuwjaar! Zoen met geliefde. En dan proost.

Zo begint elk jaar weer mijn ervaring met de bubbels. Vaak champagne, soms iets anders. Trouw hef ik het glas, kijk, ruik. Zuur of nog erger… niks. Ik drink. Bubbels exploderen subtiel in mijn mond. Weer niks. Misschien een klein bevrucht zoetje aan het einde. Wat een ophef.

Neen, ik ben nog geen liefhebber. Ik merk wel dat ik nieuwsgierig begin te worden naar bubbels. Met name champagne. Want tja… dat is toch wel jé van hét. Afgelopen jaar tijdens mijn SWEN-opleidingen begon de avond vaak met een bubbel. En verdomd. Op een mooie dinsdagavond in Amsterdam. Onder de bezielende leiding van Heiko Oberman. Daar was mijn eerste glas waar ik wel wat mee kon. Geur van appel. In de verte zat de geur van pleister geplakt. Een zoete fontein van wijn daalde neer op mijn tong en wangen. Niet té zoet. Mooie zuren. Best lekker eigenlijk. Het leek wel oud & nieuw in mijn mond. Prosecco! Is dat niet de pijn in de bips van Champagne?

Enkele weken later, nieuwjaarsdiner bij de familie. Daar stond hij dan een Piper-Heidsieck Cuvée Sublime, een demi-sec. Kosten: €60. Vol nieuwsgierigheid begon ik aan het glas. Weer terug bij af. Geen verfijnde geuren van appels of rijp wit fruit. Eerder een muffe dierlijke geur (Brett?). In de mond prikkelde de zuren mij te actief. ‘Het gaat hem weer niet worden’ dacht ik bij mezelf.

Piper

Zou champagne dan hetzelfde met mij doen als bubbeltjeswater? Een beetje herrie in de mond veroorzaken en als de rust is teruggekeerd niet veel om het lijf hebben. Nee toch? Dat zou jammer zijn. Want hoewel de bubbels elke keer weer naar mij lonken en flirten is de vonk nog niet echt overgeslagen. Komt deze liefde niet echt op gang. En ik wil zo graag. Echt.

Door: Erik Vlugt

1 Reactie
  1. Leuk geschreven Erik! Ga een weekendje naar Reims, en daar de champagne huizen af. Reken maar dat je verliefd wordt! 🙂

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.