Thienot Champagne en Sterling Wijn tijdens de Oscars

Thienot Champagne en Sterling Wijn tijdens de OscarsDe rode lopers zijn uitgerold (of althans bijna), de jurken zijn uitgezocht en de theaters zijn er klaar voor. Morgen worden de Oscars voor de 85e keer in Hollywood uitgereikt. Grote kanshebbers voor een Oscar zijn Lincoln, Life of Pi, Les Miserables, Argo, Amour en Beasts of Southern Wild.

Oscars Governors Ball

Na de uitreiking van de Oscars zal er wederom het grote feest, Oscars Governors Ball worden georganiseerd. En ook daarvoor is men druk met allerlei voorbereidingen. 1500 gasten zullen aanwezig zijn. Om deze 1500 gasten in de watten te leggen, loopt er 950 man rond, de 350 medewerkers in de keuken niet meegerekend. Voor deze 1500 gasten staan er 1500 glazen Thienot Champagne klaar zondag, 13,680 glazen met wijn van de Sterling Vineyards en dat niet alleen voor de hapjes zijn er maar liefst 6.000 cocktailvorkjes en voor de zoetekauw zal er zondag 5000 chocolaatjes klaar liggen. Maar wijn van Sterling en champagne van Thienot…. Wie zijn dat eigenlijk?

Thienot Champagne en Sterling Wijn tijdens de OscarsSterling Vineyard

De wijn die tijdens het Oscar Bal geschonken wordt is afkomstig van de Sterling Vineyards. De Sterling Vineyards liggen vlakbij Calistoga (Californië) in de Napa Valley. Om Sterling te bezoeken zul je eerst een ritje met de kabelbaan moeten maken. Sterling is bij toeristen in ieder geval populair, mede door het mooie uitzicht dat je er schijnt te hebben. De Sterling Vineyards bestaan uit 14 verschillende wijngaarden die verspreid liggen door de Napa Valley en samen zo’n 468 hectare groot zijn. Sterling streeft ernaar (en slaagt daar behoorlijk in als ik verschillende reviews mag geloven) om bordeaux- en bourgogne-achtige wijnen te produceren.

De Sterling Vineyards zijn in 1964 aangeplant door de Brit Peter Newton. In deze tijd zijn de wijngaarden in de Napa Valley vooral aangeplant met Cabernet Sauvignon en deze Peter Newton besluit het over een andere boeg te gooien en besluit zijn wijngaard aan te planten met Merlot en Chardonnay. In 1969 komt de eerste wijn van deze wijngaarden op de markt.

In 1977 verkoopt de Brit zijn wijngaarden aan de Coca Cola Company, die het in 1982 weer doorverkoopt aan Seagram. In 2001 komt het in handen van de huidige eigenaar, Diaego. Diaego, een Brits bedrijf, is de grootste drankenproducent ter wereld. Uit de keuken van Diaego komen bijvoorbeeld Smirnoff, Johnnie Walker, Baileys, maar ook Guiness is van dit bedrijf.

Thienot Champagne en Sterling Wijn tijdens de Oscars - Champagne ThienotChampagne van Thienot

De champagne van Thienot is al jaren een opkomende ster in de champagnewereld. Thienot is een redelijk nieuw champagnehuis dat in 1985 werd opgericht.  Het champagnehuis Thienot heeft Taissy, vlakbij Reims als thuisbasis. Het champagnehuis is opgericht door Alain Thienot.

En deze Alain Thienot wist op slimme wijze zijn kapitaal hiervoor te vergaren. In 1973 volgde deze Alain Thienot zijn vader op als champagnemakelaar. Het is dan in slechte tijd in de champagnewereld. Net na de oliecrisis liggen kelder vol met onverkochte champagne. Alain Thienot gaat op zoek naar de beste champagnes die in deze kelder liggen te wachten op een koper, en koopt tienduizenden flessen champagne op. Tienduizenden flessen van de beste kwaliteit voor 10 francs per fles. Dat is wat hij er voor betaald. Vier jaar later als de markt beter is, verkoopt hij al deze flessen voor 30 francs per stuk en met de dit kapitaal koopt hij wijngaarden en richt hij zijn Champagnehuis op. De totale oppervlakte van zijn wijngaarden is 27 hectare (wat lijkt dat weer weinig als je net leest dat de Sterling Vineyards 468 hectare groot zijn), waarvan de helft geclassificeerd is als Grand Cru en Premier Cru.

De Oscars

Het is nog even wachten, maar maandag zullen we het weten wie de felbegeerde oscars mee naar huis hebben mogen nemen, wie welke jurk aanhad en wie er iets te veel champagne of Sterling wijn heeft gedronken! We wachten af…

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.