Orde van de Compagnons du Beaujolais in Nederland geïnstalleerd

Orde Beaujolais NederlandDe Orde van de Compagnons du Beaujolais, opgericht in 1947 heeft, sinds kort,  haar officiële vertegenwoordiging in Nederland.  De vereniging met een echt bestuur voor deze Nederlandse Orde ( de Ordre des Compagnons du Beaujolais – Devoir des Pays-Bas) is in Rotterdam opgericht en heeft de zetel in Bodegraven, ten kantore van de voorzitter Marga van den Heuvel-Hamstra.

Deze Nederlandse Orde is wat je kunt noemen een « sateliet ». De oprichting in Nederland geschiedde in opvolging van wat de afgelopen jaren al eerder gebeurde in 23 andere plaatsen. New York, Benin, Leipzig, Valencia, Shanghai, Hamburg, Barcelona, Engeland en Tchad gingen Nederland al voor.

Promotie van de Beaujolais

Elke Orde zet zich volledig in om de Beaujolais streek betere bekendheid te verschaffen. Het gaat hierbij niet alleen om de wijn Beaujolais, maar ook om andere streekprodukten, de folkloristische wijze van denken, doen en schrijven van  dit schone gebied tot uitdrukking te brengen.

De Orde zal hiertoe zowel deelnemen aan en ondersteuning verlenen voor initiatieven op wijngebied en toerisme als de pracht van de wijngaarden, de handel en de industrie van de Beaujolais promoten.

Het doel van de leden van de Orde is dan ook het streven naar goedgunstige bekendheid van de Beaujolais  en het brengen van geluk aan allen die er van mogen proeven.

Ordre  Compagnons du Beaujolais - logoToetreden tot de Orde van de Compagnons du Beaujolais

Tijdens evenementen die het gehele jaar worden georganiseerd, worden intronisaties tot Compagnon du Beaujolais van voorgedragen personen georganiseerd met overhandiging van een oorkonde en de tastevin. De spelregels zijn te verkrijgen door contact op te nemen met één van de bestuursleden.

De Bestuursleden van de Orde van de Compagnons du Beaujolais

Marga van den Heuvel
Voorzitter
Telefonisch te bereiken op 06 52 45 67 24

Janna Rijpma-Meppelink
Penningmeester en Communicatie
Telefonisch te bereiken op 06 53 99 41 57
E-mail:  ennovision@planet.nl

Hans Meijboom
Secretaris
Telefonisch te bereiken op 06 83 04 67 22  of  0162 692425
E-mail :  meijboom@orange.fr

Nico Elshof
Lid van bestuur
Telefonisch te bereiken op 010 4532532

Alain Michaud
Lid van bestuur
Telefonisch te bereiken op 0033 6 07 81 45 58

-persbericht-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.