Opmars van de wijnbar

Wij, van Wijnbloggers, zijn pro-wijn en een grote voorstander van de terugkeer van de “wijnbar” in de uitgaansgebieden.

Wijnbar

Sinds een aantal jaar zijn deze luxe cafés met wijncollecties aan een opmars begonnen. In Utrecht heb je naast Lefebre, Vinvin ook  leuke wijnplekjes zoals het Talud9 of  tapas en wijnbar Pronto Pronto. Het aanbod neemt toe en de populariteit is stijgende.
Staan er nog bijzondere ontwikkelingen te gebeuren al we kijken naar het aanbod van de wijnbar? Wij van Wijnbloggers denken dat als de economie het toelaat, er specialisatie gaat plaatsvinden. De wijnbar zal zich meer en meer willen onderscheiden ten opzichte van zijn concurrenten. Enerzijds zal dit gaan gebeuren door prijsconcurrentie (wij zijn de goedkoopste), maar wij denken dat men ook zal gaan toeleggen op wijnlanden of wellicht wijngebieden.
Stelt u zichzelf eens voor, een speciale rioja wijnbar! Wauw, wij zullen dat toejuichen en deze zeker gaan bezoeken.

De huidige wijncafés hebben een mooi en breed wijn aanbod, maar voor een specialist komt steeds meer ruimte en hopelijk ook behoefte. Wellicht een idee voor de tapasrestaurants om deze om te bouwen in een mooie Spaanse wijnbar of pizza restaurants naar Italiaanse wijncafés!

Buitenlandse invloedennew york

Gelukkig zijn er ook impulsen vanuit het buitenland, die wellicht de Nederlandse wijnbar en wijncafé gaat prikkelen.
In New York is er het nieuwste van het nieuwste op het gebied van wijnbar concepten. Wijncafé Park 112 is  hier een interessant voorbeeld van. Gelegen  in de buurt van Central Park (Harlem) heeft Park 112 een mooi selfservice concept ontwikkeld. Naast een mooi modern interieur heeft men er de beschikking over prachtige wijnmachines. Ja, u leest het goed wijnmachines. Net als de bekende koffiemachines kun je wijn uit een machine krijgen.  Het enige wat je moet doen is je kaart invoeren. Niet meer bestellen bij een mooie dame of heer achter de bar, maar direct met je wijnsmartcard naar de machine. Het Italiaanse bedrijf Evomatic heeft deze wijnmachines speciaal ontworpen voor Park 112. Uiteraard is er bij Park 112 wel een sommelier aanwezig, maar je moet zelf je wijn halen met je smartcard!

Is de automatische wijntap wat voor NL?

Nederland is natuurlijk geen USA en in sommige zaken zullen wij veel nuchter zijn dan de Amerikanen, dus hoe zou een automatische wijntap in Nederland staan? Wij, van Wijnbloggers, denken dat er wel een markt voor is. Een biertje tappen vergt kunst, maar een glas wijn inschenken kan iedereen.  Wat dacht je van een proeverij, waarbij iedereen een eigen smartcard heeft en waarbij je zelf je wijn kunt uitkiezen. Tevens kun je dan ook makkelijk bijhouden welke wijn je zoal gedronken hebt.
Voor de commerciële onder ons kun je makkelijk free drinks weggeven aan de vaste klanten. Heb je meer dan 4 glazen wijn getapt dan krijg je de 5e gratis! Klinkt best wel goed en aantrekkelijk voor je klant!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.