Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014: Zeeland

Nationale Wijnweek 2014 - Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014Het is binnenkort weer zover: De Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014. Op zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 stellen Nederlandse wijnmakers hun wijngaarden weer open voor wijnliefhebbers.

De Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014 maken deel uit van de Nationale wijnweek. Het doel van de Nationale Wijnweek is om meer aandacht en belangstelling te krijgen voor de Nederlandse wijngaarden en Nederlandse wijn. De Nationale Wijnweek staat dan ook bol van activiteiten die georganiseerd worden rondom Nederlandse Wijngaarden en Nederlandse wijn, zoals het de Uitreiking medailles van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2014, de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014 en de (afsluitende) Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek.

Wijnbouw in Nederland

Nederland kent ondertussen bijna 200 wijngaarden. Door de introductie van nieuwe druivenrassen in de jaren ’90 is de wijnbouw in Nederland in een stroomversnelling terecht gekomen. Van de enkele tientallen wijngaarden die Nederland rond de jaren ’90 rijk was, is dit aantal gegroeid tot bijna 200. De totale oppervlakte aan wijngaarden in Nederland wordt geschat op ca. 240 hectare. In bijna alle provincies in Nederland wordt de wijnbouw bedreven.

Door het hele land kun je in het weekend van 20 en 21 september 2014 een kijkje nemen op de Nederlandse Wijngaarden. Maar welke Nederlandse wijngaarden zijn er te bezoeken in de provincie Zeeland?

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014: Zeeland

De druivengaerde - Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014 - ZeelandDe Druivengaerde

De Druivengaerde is sinds eind 2011 in handen van Hanneke Koopman die de wijngaard toen overnam van de Niek en Lidy Reijnen. Hanneke Koopman is naast de eigenaresse van de Druivengaerde ook de eigenaresse van De Zelfplukkerij in Colijnsplaat.

De Druivengaerde is 1 hectare groot en er worden zowel witte, rode als rosé wijnen gemaakt.

Deze wijngaard is tijdens de Open dagen van de Nederlandse Wijngaarden 2014 te bezoeken op zondag 21 september tussen 13.00 tot 16.00 uur.

Adres: Dorpsdijk 2a, 4491 EC Wissenkerke (Routebeschrijving via GoogleMaps)

Landgoed 't Vierendeel - Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014 - ZeelandLandgoed ‘t Vierendeel

De wijngaard ’t Vierendeel, die onderdeel uitmaakt van het Landgoed ’t Vierendeel produceert al sinds 1998 wijnen. Zowel witte, rode als rosé wijnen worden hier gemaakt. Jaarlijks worden er zo’n 7000 flessen geproduceerd.

De wijngaard is 1 hectare groot en de druivenrassen die er te vinden zijn, zijn Regent, Dornfelder, Johanniter.

Het landgoed is in handen van Jurjen en Clementine Opstal en op het landgoed gebeurt meer dan wijnmaken alleen. Zo is er een mini-camping, een Orangerie en worden er ook workshops in Bloemsierkunst gegeven.

Deze wijngaard is tijdens de Open dagen van de Nederlandse Wijngaarden 2014 te bezoeken op zaterdag 20 en zondag 21 september van 13.00 tot 17.00 uur.

Adres: Vrouwenpolderseweg 44, 4354 KL  Vrouwenpolder (Routebeschrijving via GoogleMaps)

Handig?!

Wil je deze Nederlandse Wijngaarden in Zeeland bezoeken tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014 dan is het misschien handig om onderstaande pdf te printen. In dit pdf bestand vind je de beschrijving van de bovenstaande wijngaarden met natuurlijk het adres en wanneer je de wijngaarden kunt bezoeken. Handig toch?!

Deelnemende wijngaarden in Zeeland (pdf)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.