Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2013: Zeeland

Het is binnenkort weer zover: De open dagen Nederlandse Wijngaarden 2013. Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2013 stellen Nederlandse wijnmakers hun wijngaarden weer open voor wijnliefhebbers. De open dagen van de Nederlandse wijngaarden worden traditiegetrouw georganiseerd voorafgaand aan de Nationale Wijnweek (30 september t/m 6 oktober 2013).

Nederland kent ondertussen bijna 200 wijngaarden . Door de introductie van nieuwe druivenrassen in de jaren ’90 is de wijnbouw in Nederland in een stroomversnelling terecht gekomen. Van de enkele tientallen wijngaarden die Nederland rond de jaren ’90 rijk was, is dit aantal gegroeid tot bijna 200. De totale oppervlakte aan wijngaarden in Nederland wordt geschat op ca. 240 hectare. In bijna alle provincies in Nederland wordt de wijnbouw bedreven.

Welke wijngaarden kun je bezoeken tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2013 in de provincie Zeeland?

Wijngaarden Nederland

De Druivengaerde

De Druivengaerde is sinds eind 2011 in handen van Hanneke Koopman.Zij nam de wijngaard over van Niek en Lidy Reijnen. Hanneke Koopman is naast de eigenaresse van de Druivengaerde, ook de eigenaresse van De Zelfplukkerij in Colijnsplaat.

De Druivengaerde is 1 hectare groot en er wordt zowel witte, rode als rosé wijnen gemaakt. De druivenrassen die op deze wijngaard zijn geplant zijn Rondo, Leon Millot, Marechal Foch, Triomph d’Alsace, Plantet, Palatina, Seyval Blanc, Excelsior, Orion, Phoenix, Bianca.

Deze wijngaard is tijdens de Open Dagen van de Nederlandse Wijngaarden 2013 te bezoeken op zondag 29 september van 13.00 tot 16.00 uur.

Adres: Dorpsdijk 2a, 4491 EC Wissenkerke

Landgoed ‘t Vierendeel

De wijngaard ’t Vierendeel, die onderdeel uitmaakt van het Landgoed ’t Vierendeel, produceert al sinds 1998 wijnen. Zowel witte, rode als rosé wijnen worden hier gemaakt. Jaarlijks worden er zo’n 7000 flessen geproduceerd.

De wijngaard is 1 hectare groot en de volgende druivenrassen zijn er te vinden Regent, Dornfelder, Johanniter.

Het landgoed is in handen van Jurjen en Clementine Opstal en op het landgoed gebeurt meer dan alleen het wijnmaken. Zo is er een mini-camping, een Orangerie en worden er ook workshops in Bloemsierkunst gegeven.

Deze wijngaard is tijdens de Open Dagen van de Nederlandse Wijngaarden 2013 te bezoeken op zaterdag 28 september van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 29 september van 13.00 tot 17.00 uur.

Adres: Vrouwenpolderseweg 44, 4354 KL  Vrouwenpolder

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.