Open dagen Nederlandse Wijngaarden 2013: Friesland

Het is binnenkort weer zover: De open dagen Nederlandse Wijngaarden 2013. Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2013 stellen Nederlandse wijnmakers hun wijngaarden weer open voor wijnliefhebbers. De open dagen van de Nederlandse wijngaarden worden traditiegetrouw georganiseerd voorafgaand aan de Nationale Wijnweek (30 september t/m 6 oktober 2013).

Nederland kent ondertussen bijna 200 wijngaarden . Door de introductie van nieuwe druivenrassen in de jaren ’90 is de wijnbouw in Nederland in een stroomversnelling terecht gekomen. Van de enkele tientallen wijngaarden die Nederland rond de jaren ’90 rijk was, is dit aantal gegroeid tot bijna 200. De totale oppervlakte aan wijngaarden in Nederland wordt geschat op ca. 240 hectare. In bijna alle provincies in Nederland wordt de wijnbouw bedreven.

Welke wijngaarden kun je bezoeken tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2013 in de provincie Friesland?

 

Wijndomein Frederique

Wijndomein Frederique, gelegen in Waskemeer, is ontstaan uit de interesse zelf wijn te maken van de eigenaar Fred Rademaker. Dit gebeurt op dit domein geheel biologisch. Het wijndomein is ongeveer 0,5 hectare groot en wordt bebouwd met de druivensoorten Rondo, Bianca, Marechal Foch, Leon Milot, Solaris, Regent, Savyon Gris, Syvon Blanc en Muscaris.

Deze wijngaard is tijdens de Open dagen van de Nederlandse Wijngaarden 2013 geopend op zowel zaterdag 28 september als zondag 29 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Adres: Leidijk 42, 8434NC Waskemeer

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.