Open dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 – Noord-Holland (1)

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 Noord HollandVolgend weekend is het dan zover. Op 29 en 30 september zetten de wijngaarden hun poorten open voor bezoekers tijdens de Open dagen Nederlandse Wijngaarden 2012. De Open dagen Nederlandse Wijngaarden worden traditiegetrouw georganiseerd voorafgaand aan de Nationale Wijnweek (1 oktober t/m 7 oktober 2012).

 

Welke wijngaarden kun je bezoeken tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 in de provincie Noord-Holland?

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 - Noord-HollandDe Watertoren van Hoorn

Wijngaard de Watertoren van Hoorn heeft zijn naam te danken aan de Watertoren van Hoorn die vroeger op deze plek stond.  Deze Watertoren is in 1970 gesloopt. Wijngaard de Watertoren van Hoorn is niet een “echte”wijngaard. Deze wijngaard is opgezet voor educatieve doeleinden en niet voor de productie.

Toen Paul en Joke Blom in 1997 met hun Wijnkoperij (Schermer Wijnkopers & Distillateurs) een nieuw pand betrokken, werd door veel van hun leveranciers gevraagd wat zij als cadeau wilden hebben. Daar hoefden Paul en Joke niet lang over na te denken. Paul had namelijk een grote en lang gekoesterde wens: Een wijngaard… Aan alle leveranciers werd een aantal wijnranken van de meest voorkomende en sterke druivensoorten, die bij de leveranciers op de wijngaarden groeiden, gevraagd. Vandaag de dag staan er 82 verschillende soorten druiven op de 1 hectare grote wijngaard.

Deze wijngaard is tijdens de Open dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 te bezoeken op zowel zaterdag 29 september als zondag 30 september en is op beide dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Adres: Geldelozeweg 47, 1472 GG  Hoorn

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 - Noord-HollandWijndomein de Slootgaert

Kees van Westrienen besloot na ruim 6 ervaring opgedaan te hebben bij de Beemster Wijngaard om het zelf te gaan proberen. In het najaar van 2002 werd het perfecte stukje grond gevonden en werden de wijnstokken aangeplant. De wijngaard is 1,25 hectare groot en beplant met de druivenrassen: Regent, Rondo, Cabernet Cortis, Salomé, Solaris, Merzling, Palatina. De wijngaard maakt drie verschillende wijnen: een droge rode wijn, een frisse witte wijn en een lichtzoete rosé.

Deze wijngaard is tijdens de Open dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 te bezoeken op zondag 30 september en is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Adres: Andries Dekkerweg 21, 1738 DJ Waarland

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden - Noor-HollandWijngaard de Amsteltuin

Jan Schake en Tieke Roosen stortten zich in 2004 op hun droom: een wijngaard. Een gebied dat door de gemeente net was aangekocht als recreatiegebied, mocht door Jan en Tieke voor hun droom gebruikt worden.

De Wijngaard is 1,5 hectare groot en is beplant met druivensoorten als Solaris, Johanniter, Pinotin, Cabernet Cortis, Souvignier Gris. Op de wijngaard bevindt zich tevens een dagcentrum voor mensen die op een of andere manier (nog) niet in staat zijn deel te nemen aan het reguliere arbeidsproces. Doel van het verblijf van cliënten op de Amsteltuin is het ontvangen van structuur en ritme. Vooral Tieke houdt zich hiermee bezig.

Deze wijngaard is tijdens de Open dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 te bezoeken op zaterdag 29 en zondag 30 september 2012 van 12.00 tot 17.00 uur. Adres: Langs de Akker 5, 1186 DA  Amstelveen

Promofilmpje De Amsteltuin

Morgen meer wijngaarden die je kunt bezoeken in Noord-Holland 🙂 (Deze blog is ondertussen gepubliceerd en vind je hier)

Bezoek je liever een andere provincie dan Noord-Holland, kijk dan eens hier:

de provincie Drenthe
de provincie Flevoland
de provincie Friesland
de provincie Groningen
de provincie Limburg
de provincie Noord-Brabant
de provincie Overijssel
de provincie Zeeland
de provincie Zuid-Holland

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.