Open dagen Nederlandse wijngaarden 2012 – Groningen

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 - Provincie GroningenDe Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 komen er aan. Al jaren vormen deze Open Dagen het startschot voor de Nationale Wijnweek die dit jaar gehouden wordt van 1 0kt0ber tot en met 7 oktober. De Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 vinden plaats in het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 september.

Nederland is ondertussen bijna 200 wijngaarden rijk. Deze allemaal bezoeken in één weekend is natuurlijk niet mogelijk. Daar is een weekend veel te kort voor. Vandaag kijk ik wat er te doen is tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 in de provincie Groningen…

Welke wijngaarden kun je bezoeken tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 in de provincie Groningen?

Wijngaard “De Groene Parel”

Deze biologische hobbywijngaard wordt geleid door Jeroen van Leeuwen. De wijngaard is geen commerciële organisatie, maar een organisatie die ervoor zorgt dat bewoners van zorgcentra de wijngaard kunnen bewerken. Met de opbrengst van de wijnen wordt de wijngaard onderhouden. Vrienden van de wijngaard hebben de mogelijkheid om Vriendenwijn te maken. Deze Vriendenwijn wordt gemaakt van druiven die je zelf gekweekt hebt of van alle druiven die worden ingebracht door mensen die zelf thuis druiven kweken. Een soort wijn 2.0.

De wijngaard is ongeveer 0,2 hectare groot. De druivenrassen die worden geteeld zijn: Regent, Cabernet Jura, Cabernet Cortis. Van deze druivensoorten wordt een rode wijn gemaakt en een witte mousserende wijn.

Deze wijngaard is tijdens de Open dagen van de Nederlandse Wijngaarden 2012 geopend op zaterdag 29 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Adres: Klaverlaan 37 en Kerklaan 36a, Haren

Open dagen Nederlandse Wijngaarden 2012 Wijngaard Ol Diek- GroningenWijngaard Ol Diek

Gelegen in Oost-Groningen en omringd door graanvelden, bewijst Wijngaard Ol diek in Nieuwolda dat ook hier wijnbouw mogelijk is. Wijngaard Ol Diek is de noordelijkste wijngaard van heel Europa. In 2006 werd er op 1 hectare grond 2500 stokken aangeplant, waarvan in 2008 de eerste oogst kon worden binnengehaald. De wijngaard beschikt over een boerderijwinkel waar vele streekproducten worden verkocht, zoals: aardappels, uien, groenten, peulvruchten, kaas, vlees, diverse soorten meel, jam, honing, mosterd, wijn, sappen en sauzen, maar ook klompen, laarzen, speelgoed etc.

De totale oppervlakte van de wijngaard is 3 hectare en men verbouwt er de druivenrassen: Rondo, Regent, Cabernet Cortis, Cabernet Cantor, Solaris, Souvignier Gris, Merzling, Johanniter.

Deze wijngaard is tijdens de Open dagen van de Nederlandse Wijngaarden 2012 te bezoek op zaterdag 29 september van 09.00 tot 17.00 uur.

Adres: Hoofdweg West 26, 9944 EB  Nieuwolda

Bezoek je liever een andere provincie dan Groningen, kijk dan eens hier:

de provincie Drenthe
de provincie Flevoland
de provincie Friesland
de provincie Limburg
de provincie Noord-Brabant
de provincie Noord-Holland
de provincie Overijssel
de provincie Zeeland
de provincie Zuid-Holland

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.