Op wijnsafari in Rheinhessen

Geniet van een mobiel wijnseminar in Great Wine Capital of the World

Wil je eens op een bijzondere manier kennismaken met het grootste wijngebied van Duitsland? Ga dan op wijnsafari in Rheinhessen en geniet van wijn en wijngaarden vanuit een open Landrover. Dit mobiele wijnseminar brengt je naar de nieuwe generatie wijnboeren in deze idyllische streek. Zo kom je op een bijzondere manier alles te weten over de succesvol vernieuwde wijnbouw hier. Je stopt bij diverse jonge wijnboeren, proeft er wijn en geniet van de mooiste uitzichten op de wijngaarden.

Rheinhessen+Blick+vom+Wißberg             Landkarte Rheinhessen

Mainz-Rheinhessen is benoemd tot Great Wine Capital of the World. De nieuwe generatie wijnboeren, Generation Riesling genaamd, heeft de wijn een enorme kwaliteitsimpuls gegeven. Met liefde voor het vak en de wijn. De druiven worden steeds vaker handmatig geoogst in plaats van machinaal en het land wordt biologisch bewerkt. Het Wijnsafari-arrangement, inclusief drie proeverijen bij verschillende ‘Winzer’ boek je voor € 38 p.p. op Mainz-Reinhessen.nl. De wijnsafari sluit je in stijl af bij een van de vele sterrenrestaurants van deze culinaire regio.

Veelzijdige gastronomie
Mainz-Rheinhessen heeft een veelzijdige gastronomie, van sterrenrestaurants tot regionale specialiteiten. Restaurant Buchholz van TV-kok Frank Buchholz in Gonsenheim heeft een verfijnde landkeuken met een moderne toets. De jongste kok van Duitsland met Michelin-ster is de 24-jarige Philip Stein van Favorite Parkhotel Mainz. Ook Restaurant Im Sandhof van Dirk Maus in Heidesheim heeft dit jaar weer een Michelinster gekregen en is een echte aanrader.

Bij de wijnboeren zelf kun je ook goed eten, hier vind je de regionale specialiteit Spundekäs op het menu. Ontbijten doe je op de prachtige historische markt van Mainz met Weck, Worscht und Woi (brood, worst en wijn). Bezoek hier ook de 1000 jaar oude Dom van Mainz, elke zaterdag tot 16.00 uur open.

Liebfrauenkirche

Over Rheinhessen
Rheinhessen ligt op drieënhalf uur rijden van Nederland. Vanwege de bijzondere geografische ligging is dit de warmste regio van Duitsland. Daarom telt Rheinhessen de meeste zomerse herfstdagen en de minste neerslag. Dat is ook de reden waarom het gebied zo geschikt is voor wijnbouw. En natuurlijk voor vakanties. Vooral in de herfst als rond Mainz de wijnfeesten losbarsten. Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland.

-Persbericht-

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.