Ontdek nieuwe wijnen door digitale smaak

wijnen kopenMet de techniek van tegenwoordig is het mogelijk online nieuwe wijnen te ontdekken op basis van persoonlijke smaak. VinoTip heeft een website ontwikkeld die door gebruik van social media de drempel verlaagt om online nieuwe wijnen te ontdekken en aan te schaffen.

De ontwikkelingen op het gebied van techniek en internet gaan razendsnel en hebben een grote invloed op het dagelijks leven. Zo hebben ruim 8 miljoen Nederlanders een smartphone. Twee derde van hen is hiermee regelmatig op het internet te vinden. In de wijnbranche schieten de webwinkels als paddenstoelen uit de grond. Het enige wat nog ontbreekt, is een website die deze twee werelden bij elkaar kan brengen door de consument te adviseren op basis van zijn eigen persoonlijke smaak.

Wijn beoordelen levert smaakprofiel op

Op VinoTip.nl beoordeel je de wijnen die je drinkt en deel je jouw ervaringen met andere wijnliefhebbers. Nadat je een aantal wijnen hebt beoordeeld, stelt VinoTip automatisch een smaakprofiel voor je samen op basis van jouw bevindingen. Dit profiel bestaat uit een handige grafiek met de bekende wijnkleuren die je ook aantreft bij de slijter of in de grotere supermarkt.

De wijn die bij de slijter, in de supermarkt of bij de webwinkel verkrijgbaar is, is alleen voorzien van beperkte informatie over de smaak en de afkomst van de wijn. VinoTip biedt de mogelijkheid om online de meningen van andere liefhebbers te raadplegen over de wijn die je van plan bent aan te schaffen. De TasteMatch maakt in één oogopslag duidelijk of de wijn goed bij je profiel past en de moeite waard is om aan te schaffen.

VinoTip maakt het ontdekken van nieuwe wijnen toegankelijker voor de consument en verlaagt de drempel van het online aanschaffen ervan.

De Vinotip Video

– persbericht –

Deze week nog meer op Wijnbloggers…

Champagne met klasse!
Sinterklaas, geef mij maar boeken over wijn!
Mijn eerste wijn blog
Topwijnen om met Sinterklaas cadeau te geven…

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.