Ontdek Granada! Mooie trip naar wijngebied Granada

Granada - wijnoogst bij Dominio BuenavistaDe Koningsstad Granada, de prachtige natuur van de Alpujarras en verrassende smaken en herkomst van de kwaliteitswijnen uit Granada… Allemaal het ontdekken waard! Reisorganisatie Het Andere Spanje en wijnimporteur Granada Wijnen introduceren daarom een 5-daagse individuele themareis naar het opkomende wijngebied Granada (Andalusië, Zuid-Spanje).  Een trip die een unieke combinatie van culturele hoogtepunten vormt en je kennis laat maken met de verborgen schatten van Granada.

De reis

De reis begint in het mooie en sfeervolle Granada. met een bezoek aan het Alhambra in Granada. Dit prachtige complex uit de tijd van de Arabische overheersing van Andalusië staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en dat is niet voor niets. Ook kan men kiezen voor een interessante wandeling met een gids naar plekken waar toeristen doorgaans niet komen.

De tweede bestemming van de reis is de prachtige berg- en wijnstreek de Alpujarras, ten zuiden van de Sierra Nevada. In dit onherbergzame gebied vol witte Moorse dorpjes lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier staat o.a. een bezoek aan het interactieve wijnmuseum en de fraaie bodega Dominio Buenavista op het programma, die beide natuurlijk ook hun kwaliteitswijnen laten proeven. De diners in het prachtig gelegen Bed & Breakfast worden begeleid met verschillende (biologische) wijnen van kleine familiebodega’s uit de streek.

Tijdens de reis is er volop gelegenheid voor het bezoeken van geselecteerde wijnbars in Granada, een wandeling door de wijngaarden, een bezoek aan een hammendrogerij of simpelweg genieten van de natuur, de schitterende uitzichten en de stilte in de Alpujarras.

Dit arrangement van vrijdag t/m dinsdag kan het hele jaar door geboekt worden.

Meer informatie:

Website: Het andere Spanje
Telefoon: Het Andere Spanje (06-266 780 77)  of  Granada Wijnen (030-6565920).

Voor groepen wijnkenners zoals bijvoorbeeld proefgroepjes, vinologen of sommeliers kan een reis op maat worden samengesteld.

Reisorganisatie Het Andere Spanje bestaat ruim 20 jaar en biedt accommodaties als authentieke boerderijen, landhuizen, villa’s en sfeervolle hotels van particuliere eigenaars in Spanje. In natuurgebieden, nabij het strand en rond de steden. Ook biedt Het Andere Spanje speciale rondreizen op het gebied van gastronomie, cultuur, natuur en langs bijzondere accommodaties in het Spanje ver weg van het massatoerisme.

Granada Wijnen importeert sinds eind 2011 diverse verassende wijnen uit de wijnstreek Granada en levert deze aan steeds meer wijnliefhebbers, kwaliteitsrestaurants en wijn- en delicatessenwinkels. Uniek in het assortiment is o.a. de droge Calvente Guindalera muskaatwijn die bij het voormalige sterrenrestaurant elBulli op de kaart heeft gestaan. In de bekende wijngids ‘De Grote Hamersma 2014’ scoren diverse wijnen uit Granada hoge cijfers.

Granada - Entree Dominio Buenavista
Entree Dominio Buenavista
Granada - Chateau Dominio Buenavista
Chateau Dominio Buenavista
Granada - wijnoogst bij Dominio Buenavista
Wijnoogst
Granada - Alpujarrida Terraza
Alpujarrida Terraza
Granada
Granada
Granada - Poqueira kloof met rechts Bubión
Poqueira kloof met rechts Bubión
G
Overheerlijke wijnen
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.