Online wijn kopen via GrapePip, het ebay voor wijn

online wijn kopenGrappig, gisteren las ik dat de eigenaren van het Engelse Bowes Wine een nieuw concept hebben gelanceerd, een soort ebay voor wijn: GrapePip. GrapePip is een nieuwe online wijn veilingwebsite, waar wijnhandelaren anoniem hun overtollige voorraden kunnen aanbieden en zo zonder al te hoge kortingen – zoals nu vaak gebeurt – af kunnen komen van hun overtollige voorraden.

Online wijn kopen en verkopen via GrapePip

Wijnhandelaren, die overtollige voorraden hebben, kunnen op de veilingsite GrapePip hun overtollige wijnvoorraad anoniem aanbieden om zo dus – zonder al te veel verlies – van hun overtollige voorraden af te komen. GrapePip is een soort gecentraliseerde, interactieve wijnmarkt waar de wijnen worden aangeboden en belangstellenden wijn kunnen kopen.

GrapePip heeft dezelfde werking als Ebay of Vakantieveilingen, de wijnen worden maar een beperkte tijd aangeboden en kunnen dus maar een beperkte tijd worden gekocht. Alleen handelaren kunnen wijn aanbieden, maar verder kan iedereen bieden, zowel andere handelaren, wijnwinkels en natuurlijk wijnliefhebbers. Kopers moeten zich registreren, verkopers blijven anoniem.

GrapePip garandeert dat de aangeboden wijnen nooit eerder verkocht zijn (behalve dan aan de verkopende wijnhandelaar natuurlijk) en dat de wijnen op juiste wijze zijn bewaard. De wijnen zullen voorzien zijn van een proefnotitie. Als de wijn geen proefnotitie heeft, zal deze worden geschreven door wijn schrijver Simon Woods.

Natuurlijk wordt er wel wat aan de wijnhandel verdiend. GrapePip rekent een commissie van 10% plus BTW per verkoop aan de verkoper en 5% plus BTW aan de koper.

Momenteel zijn er 25 wijnen, 22 Franse, 1 Oostenrijkse, 1 Australische en 1 Italiaanse wijn, te vinden op deze wijnmarktplaats dus het aanbod is nog wat beperkt, maar ik neem aan dat dat nog wel verder zal uitbreiden.

Kans van slagen?

Waar ik nu eigenlijk zo benieuwd naar ben, is of jullie denken dat dit soort online wijnveilingen met anonieme verkopende partijen nu kans van slagen hebben. Zeker met het oog op wijnfraude? In Nederland hebben we ook zoiets: De Wijnveiling. Heeft iemand daar wel eens online wijn gekocht? Wat zijn jullie ervaringen? Ik hoor het graag! (Natasja)

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.