Omgevingstrillingen versnellen het ‘ouderen’ van wijn in wijnkast

Wijnkast - Vibration_Reduction_BlocksWijnen die worden opgeslagen in een wijnkast zijn meer onderhevig aan omgevingstrillingen. In tegenstelling tot wijnen in een wijnkelder worden de trillingen via de ‘stelpootjes’ doorgegeven aan de wijnen. Dit geldt voor zowel een wijnklimaatkast als een wijnbewaarkast. Het ontstaan van omgevingstrillingen is zeer divers. Het voorbij lopen bij de wijnkast kan voldoende zijn om de moleculen in de wijn te doen bewegen, maar ook passerend verkeer kan dit veroorzaken.

Oplossing

Cavepromotor heeft voor de verschillen type Liebherr wijnkasten Vibration Reduction Blocks (VRB’s) laten ontwikkelen. Deze blokjes worden onder de wijnkast geplaatst waarna de wijnen in de wijnkast worden gelegd. Het gewicht van de kast en wijnen drukt de VRB’s in. Hierdoor ontstaat het effect van een schokbreker wat resulteert in een reductie van 95%.

Voor wie

Iedereen die een wijnklimaat- of bewaarkast heeft kan deze plaatsen. Voor de bezitter van een inbouw wijnkast kan het problemen opleveren. Door het plaatsen van de VRB’s gaat de hoogte met 1,5 cm omhoog. Pas wanneer er wijnen worden geplaatst zal de wijnkast zakken. Hierdoor kan er een spleet ontstaan aan de bovenzijde van de afwerking. Iedereen die een vrijstaande wijnkast heeft, met 1,5 cm speling aan de bovenzijde kan de blokjes plaatsen. Wanneer men geen Liebherr wijnkast heeft is het belangrijk om het gewicht op te geven van wijnkast waaronder de blokjes moeten komen. Tevens is ook het aantal flessen wat er maximaal geplaatst kan worden van belang. Heeft de wijnkast een deur met eigen stelpootje moet hiervoor ook een VRB worden voorzien.

(Bestellen van Vibration Reduction Blocks kan via Cavepromotor.nl vanaf € 325,00 voor een volledige set.)

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.