Omfietswijngids 2014 ligt in de winkel

Omfietswijngids 2014Liefhebbers van wijn en wijnboeken opgelet! De nieuwe en tweede editie van de Omfietswijngids, de Omfietswijngids 2014, ligt weer in de winkels en met de komende feestdagen, misschien een leuk ideetje voor Sinterklaas of voor onder de kerstboom.

Omfietswijngids

De Omfietswijngids werd in 2001 voor het eerst uitgegeven onder de naam Supermarktwijngids. Toen er steeds meer winkels bijkwamen, die geen supermarkt waren (zoals de HEMA, Gall & Gall, Henri Bloem, Grapedistrict, etc.) kon deze gids de naam Supermarktwijngids niet langer behouden en werd de gids omgedoopt tot Omfietswijngids en bevat de gids wijnen die het omfietsen waard zijn.

Omfietswijngids 2014

In de nieuwe Omfietswijngids 2014 geeft Nicolaas Klei aan wat de allerlekkerste wijnen zijn die je het komende jaar bij de verschillende (deelnemende) supermarkten en wijnwinkels kunt krijgen. Voor het samenstellen van de nieuwe gids heeft Nicolaas Klei meer dan 3000 wijnen geproefd. Slechts 10 procent van de wijnen die hij geproefd heeft, krijgt het predicaat Omfietswijn®.  Dit jaar zijn dat 411 wijnen.

Alle wijnen die in de gids zijn opgenomen, zijn voorzien van een proefnotitie, waarin Nicolaas Klei uitlegt waarom deze wijnen het omfietsen waard zijn. Ook vind je in de gids een aantal wijnen die je maar beter in de schappen van winkel kunt laten staan (de weggietwijnen).

De Omfietswijngids bevat

 • Omfietswijnen van supermarkten, natuurvoedingswinkels, Dirck III, Gall & Gall, Les Généreux, De Gouden Ton, Hema, Henri Bloem en Marqt.
 • Proefnotities van weggietwijnen
 • Handige toplijsten

De Omfietswijngids 2014 is te verkrijgen bij de boekhandels (Bruna, Ako, etc, maar natuurlijk ook via Bol.com.) en kost € 15,00

Over Nicolaas Klei

Nicolaas Klei (1961) is een van Nederlands meest bekende wijnschrijvers. De meeste mensen zullen hem kennen als de schrijver van de Supermarkwijngids (nu de Omfietswijngids) en van zijn (wekelijkse) columns in het AD en de Elsevier. Naast de Supermarktwijngids/Omfietswijngids schreef Klei nog een aantal andere boeken als de wijnencyclopedie Tot Op De Bodem en het praktische handboekje Van druif tot dronk.

10 Reacties
 1. Waarom staat er op de achterkant van het boek ‘Het complete assortiment van alle supermarkten’ ??? Horen Jumbo en C1000 dan niet tot de categorie supermarkt ? Bovendien wordt er in het boek met geen letter melding gemaakt van het ontbreken van deze ketens. Slechte zaak en iets wat ik niet begrijp gelet ook op de waardering die een aantal wijnen van Jumbo krijgen van Hamersma in zijn boek ‘De Grote Hamersma 2014’. Een gemiste kans van Klei en misleiding !

 2. De omfietswijngids is geen supermarktwijngids!!!!!. De inhoud is te beperkt. We willen niet alleen weten welke wijnen Nicolaas Klei goed vindt. Sorry Nicolaas je schrijft prima maar alleen omfietswijnen is echt te beperkt en als je daarbij ook nog de voor ons dichtstbijzijnde supermarkt uitsluit voldoet het boek voor mij niet aan de behoefte van een naslagwerk over supermarkt wijnen.

  1. Mee eens. Ik heb vorig jaar de 2013 gids gekocht, en was teleurgesteld dat er alleen omfietswijnen in stonden. Nicolaas zou m.i. alle wijnen met minstens 3 glaasjes waardering moeten vermelden. Als er dan een aanbieding van zo’n wijn komt, kan het alsnog een omfietswijn worden. Jammer, ik was een groot fan en gebruiker van de superwijngids, maar nu haak ik af.

   1. Helemaal mee eens. De supermarkt heeft vaak akties (2 halen één betalen), en dan wil ik er misschien best voor omfietsen. Vroeger kocht ik elk jaar de supermarktwijngids, De Omfietsgids heb ik één keer gekocht, en daar blijft het waarschijnlijk bij.

 3. Beste bloggers, de Jumbo en C1000 (onderdeel van hetzelfde bedrijf) wilden dit jaar niet meewerken. Net als jullie betreuren wij dit, en we hopen dan ook dat ze volgend jaar wel weer mee willen doen. Verder had inderdaad het woord ‘deelnemende’ in de zin ‘Het complete assortiment van alle [deelnemende] supermarkten’ niet misstaan. Bij een eventuele herdruk zullen we dit aanpassen. Met dank voor jullie commentaar! Uitgeverij Podium

  1. Beste uitgeverij Podium: het lijkt me wel zo netjes dit ons ook te vermelden op jullie eigen website bij de beschrijving van dit boek!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.