De Omfietswijnen 2014 Wijnproeverij bij Wijnkoperij Mondovino

wijnproeverij Wijnkoperij Mondovino - Omfietswijnen 2014 - Omfietswijngids 2014Volgens de Omfietswijngids 2014 zijn de wijnen van Wijnkoperij Mondovino in Zwolle het omfietsen waard. Reden voor Wijnkoperij Mondovino om een aantal van deze door Nicolaas Klei bekroonde omfietswijnen 2014 dit weekend op de proeftafel te zetten. Vandaag en morgen kun je bij Wijnkoperij Mondovino in Zwolle terecht voor het proeven van een aantal van deze wijnen.

Wat zal er op de proeftafel staan?

Vier wijnen van Wijnkoperij Mondovino kregen van Nicolaas Klei 3 wijnglaasjes toebedeeld, drie wijnen twee glaasjes en nog eens acht wijnen kregen het predikaat ‘Omfietswijn’. De wijnen van Mondevino, die deze 3 glaasjes kregen zijn: Casa del Canto Yecla Oak Aged 2009Tenuta Giuliano Montepulciano d’Abruzzo 2011Di Lenardo Vineyards Friuli Toh! Friulano 2012Château Cap Saint Martin Blaye Côtes de Bordeaux Cuvée Prestige 2010

Of deze topwijnen dit weekend ook bij Wijnkoperij Mondovino op de proeftafel komen te staan, is nog een grote verassing, maar er zullen zeker juweeltjes bij zitten.

Wijnproeverij Omfietswijnen 2014 – Wijnkoperij Mondovino

Deze wijnproeverij is zowel vrijdag als zaterdag van 09.30 tot 18.00 uur te bezoeken en er zijn geen kosten aan verbonden. Wijnkoperij Mond0vino vind je aan de Assendorperstraat 107 in Zwolle.

Voor meer informatie zie de website van Wijnkoperij Mondovino‘.

Omfietswijngids 2014 - Omfietswijnen 2024Omfietswijngids

De Omfietswijngids werd in 2001 voor het eerst uitgegeven onder de naam Supermarktwijngids. Toen er steeds meer winkels bijkwamen, die geen supermarkt waren (zoals de HEMA, Gall & Gall, Henri Bloem, Grapedistrict, etc.) kon deze gids de naam Supermarktwijngids niet langer behouden en werd de gids omgedoopt tot Omfietswijngids en bevat de gids wijnen die het omfietsen waard zijn.

De Omfietswijnen 2014

In de nieuwe Omfietswijngids 2014 geeft Nicolaas Klei aan wat de allerlekkerste wijnen zijn die je het komende jaar bij de verschillende (deelnemende) supermarkten en wijnwinkels kunt krijgen. Voor het samenstellen van de nieuwe gids heeft Nicolaas Klei meer dan 3000 wijnen geproefd. Slechts 10 procent van de wijnen die hij geproefd heeft, krijgt het predicaat Omfietswijn®.  Dit jaar zijn dat 411 wijnen.

Alle wijnen die in de gids zijn opgenomen, zijn voorzien van een proefnotitie, waarin Nicolaas Klei uitlegt waarom deze wijnen het omfietsen waard zijn. Ook vind je in de gids een aantal wijnen die je maar beter in de schappen van winkel kunt laten staan (de weggietwijnen).

Niet iedereen is tevreden over de Omfietswijgids van 2014. Een veelgehoord commentaar op de gids is dat de wijnen van de Jumbo en de C1000 ontbreken.

Over Nicolaas Klei

Nicolaas Klei (1961) is een van Nederlands meest bekende wijnschrijvers. De meeste mensen zullen hem kennen als de schrijver van de Supermarkwijngids (nu de Omfietswijngids) en van zijn (wekelijkse) columns in het AD en de Elsevier. Naast de Supermarktwijngids/Omfietswijngids schreef Klei nog een aantal andere boeken als de wijnencyclopedie Tot Op De Bodem en het praktische handboekje Van druif tot dronk.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.