Offley Port Winactie!

Visual Offley + Reypenaer (1)

Winactie!
Port. Heerlijk zo op zijn tijd met een goed stuk kaas erbij. Puur genieten. Offley heeft een fantastische actie lopen waar wij van Wijnbloggers nog eens extra kunnen profiteren. Wat is de deal? Nou simpel, ga naar de site en nodig je vrienden uit om mee te doen. Vul daarna je gegevens in en let op, vergeet niet de unieke code in te vullen. De speciale code luidt: blogzomer2015. Heel bijzonder want dit is speciaal voor ons. Maar er dus nuttig gebruik van. De actie geldt tot 27 juli. Ik zou zeggen ga naar de site nodig je vrienden uit en sleep die heerlijke port en kaasproeverij binnen! Hieronder wat meer informatie over Offley Port. Krijg er spontaan dorst van.

Over Offley: port in 3 stappen
Stap 1. Offley Port wordt geproduceerd volgens de traditionele methode. De met de hand geplukte druiven worden van hun steeltjes ontdaan en zacht geplet vóór gisting en maceratie bij een gecontroleerde temperatuur, zodat het allerbeste uit de druiven wordt gehaald. De toevoeging van wijnalcohol op het ideale moment bepaalt de balans tussen body en bouquet van de port

Stap 2. Na de oogst worden de wijnen in de Douro opgeslagen tot de volgende lente, wanneer ze naar Vila Nova de Gaia worden vervoerd om daar in de eeuwenoude kelders van Offley in eikenhouten vaten te rijpen, zoals de traditionele bereidingsmethode voor portwijn dat vereist.

Stap 3. De wijnen worden op traditionele wijze gerijpt en geblend. Gedurende de jaren worden de wijnen zorgvuldig geproefd en geanalyseerd door een team vinologen die waar nodig aanpassingen maken. Zodra de wijn de juiste rijpheid heeft bereikt wordt de uiteindelijke blend gemaakt en vervolgens gestabiliseerd en gefilterd voordat hij wordt gebotteld.

Historie

1737

Offley werd in Londen als wijnhuis gevestigd door William Offley, maar al snel richtte het bedrijf zich op het verschepen en, enige tijd later, op het produceren van port. Hiermee kreeg het merk wereldwijd naam en faam.

JAREN 30 19E EEUW

In veranderlijke tijden was het gebruikelijk voor het bedrijf om meerdere partners aan zich te binden, niet alleen in Londen, maar ook in het buitenland. De bekendste is Joseph James Forrester, die later tot baron De Forrester verheven werd. Deze charismatische man speelde een essentiële rol in de expansie van zowel OFFLEY als de gehele portsector in de 19e eeuw.

offley3

19e EEUW

Voor zijn belangrijke werk kreeg Joseph James Forrester diverse eretitels en onderscheidingen toegekend door Europese vorstenhuizen en academies. Door de Portugese koning werd hij tot baron Forrester verheven.

12 MEI 1861

Forrester kwam op 12 mei 1861 om het leven bij een tragisch ongeval op de rivier de Douro met zijn rabelo, de karakteristieke boot van die streek. De rabelo kapseisde in de wilde stroomversnellingen van Cachão de Valeira en Forrester verdronk.

Door de jaren heen investeerde het bedrijf in de productie en marketing van kwaliteitswijnen, legde bijzondere wijngaarden aan of plantte ze opnieuw (zoals de toonaangevende Quinta de Boavista), bouwde en onderhield unieke kelders in de Vila Nova de Gaia en vergrootte de wereldwijde distributie van het merk.

1997

offley4

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.