Tips voor de Nieuwjaarsreceptie

nieuwjaarsreceptieWaarschijnlijk hebben we er niet veel zin in; de Nieuwjaarsreceptie van de zaak. Na een uitbundig oud en nieuw met veel champagne en oliebollen staan de meeste mensen niet te springen bij de gedachte aan de komende nieuwjaarsreceptie. Vaak is deze ook wat oubollig. Lange rijen handenschuddende mensen en met de bekende clichés over het nieuwe jaar. Wat vaak wordt vergeten is dat de nieuwjaarsreceptie de plek is om te netwerken en dat het een goede manier is om in contact te komen met nieuwe of onbekende medewerkers.

Doe dan ook eens gek en ga niet weer bij de geijkte collega’s staan. Ga lekker cruisen door de zaal en maak met nieuwe mensen even een kort praatje. Veel leuker en ook minder saai, maar ook gezonder. Heb je net voorgenomen om op de pondjes te letten, dan moet je zeker even gaan cruisen en netwerken, want dan drink je vaak veel minder.

Welke wijn drink je op een Nieuwjaarsreceptie?

Dat is een lastige vraag. Het hangt ervan af hoe je het nieuwe jaar instapt. Ben je nog in de feeststemming dan zou ik zeggen: neem een lekker glas champagne. Het is immers nog feest en dan mag het. Ben je tijdens oud en nieuw flink te keer gegaan, dan zou ik wat lichters nemen zoals een witte wijn. Ik zou een Touraine of een Chablis nemen of…. een frisse Riesling. Je hebt al het nodige gehad dus een beetje fris en sober is wel erg lekker.

Wil je toch aan het rood dan zou ik ook wat lichts kiezen. Vaak zijn er op de receptie snacks van een gevaarlijk allooi waarbij je goed moet opletten. Ik zou gaan voor een fris en fruitige wijn. Ik dacht aan een Beaujolais of aan een Luis Canas of een wat lichte merlot zoals een Château Guillemin la Gaffelière / Grand Cru 2007. Echt, een heerlijke wijn.

5 Tips voor de Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie - tip 11. Zorg dat je werk klaar is

Er is niks erger dan op een feestje te komen, terwijl je werk nog niet klaar is. Doe dat niet. Zo kun je je ook nooit ontspannen en het is ook niet goed om te vertellen dat je werk niet af is. Ga dus heen als je werk pas af is en zorg dat je van te voren even wat eet. Dan heb je vaak ook meer energie en valt de alcohol ook minder zwaar.

2. Wees voorzichtig met informatie

Het is gezellig en je drinkt een drankje en voordat je het weet vertel je bepaalde zaken die op de afdeling spelen. Niet doen! Drank zorgt vaak voor loslippigheid en kan je behoorlijk in de problemen helpen. Zorg op de Nieuwjaarsreceptie dat je dus niet te veel drinkt.

3. Maak een rondje

Het leuke van een receptie is dat je veel mensen in een korte tijd kunt spreken. Uiteraard kun je bij de oude hap blijven zitten, maar daar ken je de verhalen al van en zo maak je ook geen nieuwe contacten aan. Het maken van nieuwe contacten kun je echt je voordeel mee doen en is ook leuk. Verder kun je zo ook aan je PR werken.

Nieuwjaarsreceptie - tip 44. Drink niet te veel

Als je weinig hebt gegeten, hakt de alcohol er al snel in en je wilt ook niet onderdoen voor je collega’s. Bedenk wel dat je niet “het verhaal van 2013” wilt zijn. Iedereen kent wel een verhaal van een feestje waarbij een college behoorlijk over de scheef ging. Wees dus voorzichtig met de drank.

5.Geef complimenten weg aan je collega’s

De receptie is het een mooie gelegenheid om collega te bedanken voor iets of een compliment te maken in een groepje. Vaak vergeten we dat een receptie een mooi moment is om aan te geven dat je vorig jaar zo blij verrast was of dat Piet je zo heeft geholpen en dan heb je alsnog de gelegenheid om Piet even te bedanken. Maak je zeker indruk mee en het is ook wel eens fijn om iemand een complimentje te geven.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.