Nieuwe generatie wijnboeren Rheinhessen levert topwijnen

Fiets bij ze langs, van wijnboer naar wijnboer, en proef in hun vinotheken de mooiste wijnen
unnamed (4)Je bent er altijd welkom, bij de ‘Winzer’ van Rheinhessen. Het zijn moderne, jonge wijnboeren met nieuwe ideeën over wijn maken. Ze bewerken het land biologisch en oogsten hun druiven steeds vaker handmatig. Dankzij deze nieuwe generatie is de kwaliteit van de wijnen in Rheinhessen de laatste jaren enorm gegroeid. Het zit ze ook aardig mee: 2015 was een perfect wijnjaar met veel zon, net genoeg regen en af en toe een briesje. Misschien wel het beste sinds veertig jaar. 

De wijnboeren ontvangen je graag in hun vinotheek waar je in een prettige ambiance wijnen kunt proeven. Rheinhessen telt op dit moment tweeëntwintig vinotheken, de een nog mooier dan de ander. 

Van Winzer naar Winzer

Een ideale manier om Rheinhessen te ontdekken is per fiets, van wijnboer naar wijnboer al dan niet met bagagetransport. Je overnacht op de boerderij, nuttigt de lekkerste wijnen en geniet van de heerlijke streekkeuken. Er zijn twee prachtige routes die je leiden langs de wijndorpjes en-stadjes Nierstein, Oppenheim, Nackenheim, Worms, Ingelheim en Bingen. Tal van arrangementen met overnachtingen, wijnproeverijen, picknicks en eventueel e-bikes vind je op www.rheinhessen.de.

unnamed (5)Bij de Winzer ontdek je prachtige wijnen en krijg je informatie over het vinologisch proces. Populaire druivenrassen die je tegenkomt zijn: Müller-Thurgau, Riesling, Sauvignon Blanc, Silvaner, Grauburgunder, Portugieser en Dornfelder. De wijnboeren hebben hun eigen website waar je alle informatie, ook over de ruimte openingstijden, kunt terugvinden: www.rheinhessen-ausgezeichnet.de. 

Wijn en Wandelen: Rheinterrassenweg & Hiwweltouren

Verder vind je in Rheinhessen tal van prachtige wandelroutes. De Rheinterrassenweg van Mainz naar Worms is nu twee jaar in gebruik en enorm populair. Je wandelt door uitgestrekte wijngaarden en geniet van prachtige vergezichten. De route loopt langs idyllische wijndorpjes en historische steden. Je maakt op sportieve wijze kennis met de boeiende wijncultuur van de streek. De route is ingedeeld in etappes van circa tien kilometer. Je kunt op de route zelf overnachten, bij een van de vele wijnboeren of pensions. De Hiwweltouren zijn ook mooi om te lopen, dit zijn vier premiumwandelroutes. Je kunt ze downloaden op Mainz-Rheinhessen.nl.

Amazing Mainz

Als je toch in de buurt bent vergeet dan niet de oude stad Mainz te bezoeken. De cultuur in deze stad biedt een ideale afwisseling voor de Hiwweltouren in de natuur. In het hart van de oude stad met zijn pittoreske straatjes en gezellige wijnbars vind je de duizend jaar oude kathedraal van St. Martin. Breng ook een bezoek aan het Gutenberg Museum met originele bijbels uit de 15e Eeuw of bekijk de beroemde Chagall ramen van de St. Stephan kerk.

Het grootste wijngebied van Duitsland ligt zowat om de hoek, op nog geen drie uur rijden van Nederland. Ga je erheen dan tref je een indrukwekkende wijnwereld aan met veel mogelijkheden. Door de gunstige ligging is het vaak zonnig weer, wat belangrijk is voor wijndruiven, en voor geïnteresseerde levensgenieters. Het is een wereld die je moet proeven en beleven: Great Wine Capital of the World Mainz – Rheinhessen.

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.