Nieuw Wijnconcept Café Kobalt

wit-5-singel, KobaltIn samenwerking met Chabrol Wines start café Kobalt deze maand met een uniek wijnconcept. Uniek omdat alle wijnen op de kaart monocépage zijn, wat betekent dat ze uit één druif bestaan, en uniek omdat er keuze is uit oude en nieuwe wereld wijnen welke allen per glas te bestellen zijn.  

Maart dit jaar beklaagde een wijnliefhebber zich er nog over in het Parool. Voor bierdrinkend Amsterdam is de stad een Walhalla. Zit je keuze niet op de tap? Grote kans dat je lievelingsbiertje gebotteld te koop is. Wil je een glas witte wijn? Dan heb je keuze uit een Sauvignon of een Chardonnay en krijg je deze standaard gepresenteerd in een tè klein wijnglas. Waarschijnlijk omdat alle bierglazen de barkasten al in beslag nemen..  

rood-all-zebraCafé Kobalt gaat het anders doen. Naast een imposant bieraanbod, zowel op tap als op fles, gaat het café 16 wijnen per glas schenken. Per druif twee soorten; de oude wereld en de nieuwe wereld. Oude wereldwijnen zijn afkomstig uit Europa, nieuwe wereldwijnen komen uit de rest van de wereld zoals Australië, Zuid-Afrika en Californië. Met 3 vragen kan het bedienend personeel jouw smaak invullen: Welke kleur? Welke druif? Klassiek of overseas? Zo kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een spatzuivere, biologische Riesling uit Rheinhessen, maar ook voor een kruidige, haast vanilleachtige Viognier uit Zuid-Afrika.     

Ook voor wijnimporteur- en leverancier Chabrol is dit een uniek concept. Zij hebben nooit eerder een wijnkaart op deze manier ingericht. Alle wijnen op de kaart zijn zorgvuldig gekozen hetgeen resulteert in een parel van wijnkaart. Wat namelijk voor de selectie aan witte wijnen geldt, geldt ook voor rode wijnen. Uiteraard is er een vertrouwde Merlot te vinden, maar wellicht gaat u liever voor een meer intense Syrah uit de Pays d’Oc of een fruitige Pinot Noir uit Chili. Overigens is een prettige bijkomstigheid dat de flessen zeer vriendelijk geprijsd zijn, dus smaakt een glaasje naar meer? Bestel dan gewoon een flesje..

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.