Nederlandse wijngaarden: Wijngaard Saalhof (video)

Nederlandse wijngaarden - Saalhof 2Pas geleden publiceerden we hier op Wijnbloggers.nl al twee artikelen over Wijngaard Saalhof, één van de vele Nederlandse wijngaarden die Nederland rijk is. In dit artikel vroeg Wijnblogger Arie Siem Loos (van Wijngaar Saalhof) het hemd van het lijf over het hebben van een wijngaard in Nederland. Vragen als: Waarom begin je een wijngaard in Nederland?, Is het allemaal rozengeur en maneschijn het hebben van een Nederlandse wijngaard? kwamen onder andere aan de orde. Net als  nog veel meer andere vragen…. (Je leest het hier(deel 1) en hier (deel 2).

In het kort: Wijngaard Saalhof

Siem en Ada Loos, de trotse eigenaren van deze 2,5 hectare grote wijngaard in de buurt van Wognum, zijn nu al vijf jaar bezig met het maken van wijn. Van de druivensoorten Pinot Noir, Rondo, Baron, Solaris, Souvignier Gris, Johanniter maken zij verschillende wijnen. Wijnen als de Johanniter,de Fantastique rood, maar ook de Pinot Noir Mono Cepage en “Het mirakel van Westfriesland”. Er staan zo’n 6000 wijnstokken op de wijngaard.

Het landhuis is gerestaureerd en omgetoverd in een Bed & Breakfast. Ook staan er een aantal vakantiewoningen in de wijngaard. Sinds eind 2010 is het ook mogelijk om culinair te genieten in restaurant Saalig, waar zoon Ben de scepter zwaait.

Wil je meer weten over Wijngaard Saalhof? Zaterdag 20 september 2014 is Wijngaard Saalhof geopend tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014!

Video Wijngaard Saalhof

Bovenstaande video is gemaakt door Tasty Tales, een initiatief van een stel freelance filmmakers, met meer dan 15 jaar ervaring in het maken van films en tv-programma’s voor een groot aantal (publieke) omroepen, die nu hun droom willen laten uitkomen: het combineren van onze liefde voor goed en eerlijk geproduceerd eten en drinken met onze passie voor filmmaken.

Meer video’s van Tasty Tales vind je op YouTube!

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014

In het weekend van 20 en 21 september zullen vele Nederlandse wijngaarden hun poorten weer openen tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014! Zoals elk jaar zullen we hier op Wijnbloggers.nl natuurlijk ook dit jaar weer volop aandacht besteden aan deze Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014!

Meer lezen over de Nederlandse Wijngaarden? Kijk dan hier!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.