Nederlandse Wijngaarden: Domaine d’Heerstaayen (video)

Nederlandse Wijngaarden: Domaine d'HeerstaayenDe afgelopen weken hebben we hier op Wijnbloggers al een aantal video’s van Nederlandse wijngaarden gepubliceerd. Deze video’s over de Nederlandse wijngaarden zijn gemaakt door Tasty Tales, een initiatief van een stel freelance filmmakers, die net als wij van Wijnbloggers trots zijn op onze Nederlandse wijngaarden. 

In de jaren ’90 nam de wijnbouw in Nederland een enorme vlucht met als prettig gevolg dat er steeds meer Nederlandse wijngaarden kwamen. Met vallen en opstaan en heel, heel, heel hard werken, weten deze Nederlandse wijngaarden anno 2014 hele mooie en lekkere wijnen te produceren. En daar zijn we trots op 🙂

In het kort: Domaine d’Heerstaayen

In 1979 plantte Peter de Wit, toen nog gevestigd op een andere locatie, zijn eerste wijnstokken. In 1998 wordt er verhuisd naar de huidige locatie, een boerderij uit 1915. De boerderij is helemaal opgeknapt en er liggen twee kleine wijngaarden, samen 1 hectare groot, bij. In de oude schuur is een wijnmakerij gevestigd. De naam Heerstaayen is afkomstig van een oud buurtschap in het Markendal waar het domaine ligt. Op deze wijngaard zijn de druivenrassen als Pinot Gris, Riesling en Chardonnay  aangeplant.

Dit domaine vind je aan de Markweg 6 in Strijbeek.

Wil je meer weten over Domaine d’Heerstaayen? Zondag 21 september 2014 is Domaine d’Heerstaayen geopend tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014!

Video Domaine d’Heerstaayen

Bovenstaande video is gemaakt door Tasty Tales, een initiatief van een stel freelance filmmakers, met meer dan 15 jaar ervaring in het maken van films en tv-programma’s voor een groot aantal (publieke) omroepen, die nu hun droom willen laten uitkomen: het combineren van onze liefde voor goed en eerlijk geproduceerd eten en drinken met onze passie voor filmmaken.

Meer video’s van Tasty Tales vind je op YouTube!

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014

In het weekend van 20 en 21 september zullen vele Nederlandse wijngaarden hun poorten weer openen tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014! Zoals elk jaar zullen we hier op Wijnbloggers.nl natuurlijk ook dit jaar weer volop aandacht besteden aan deze Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014!

Meer lezen over de Nederlandse Wijngaarden? Kijk dan hier!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.