Nederlandse wijngaarden: Wijngaard Aan de Breede Beek (video)

Open dagen Nederlandse Wijngaarden 2012De Nederlandse wijnbouw heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Mede door de introductie van nieuwe druivenrassen in de jaren ’90 kwam de wijnbouw in een stroomversnelling terecht. Waren er begin jaren ’90 maar een paar Nederlandse wijngaarden te vinden, anno 2014 zijn het er zo’n 200. Zo’n 200 Nederlandse wijngaarden met een oppervlakte van ca. 240 hectare.

200 Nederlandse wijngaarden; dat is toch wel iets om trots op te zijn. Net als op de wijn die deze Nederlandse wijngaarden maken, want daar zitten echte juweeltjes tussen!

Niet alleen wij bij Wijnbloggers zien de schoonheid van de Nederlandse wijngaarden, ook  Tasty Tales, een initiatief van een stel freelance filmmakers, zien dit en hebben verscheidende video’s gemaakt over de Nederlandse wijngaarden. Video’s die wij natuurlijk graag op Wijnbloggers.nl delen! Eerder lieten we hier al de video’s over Domein Hof Wijngaard Saalhof en Wijndomein De Oude Waalstroom zien. Vandaag is de video van Wijngaard Aan de Breede Beek in Nijkerk in aan de beurt!

In het kort: Wijngaard Aan de Breede Beek

Wijngaard Aan de Breede Beek ligt op het Landgoed Slichtenhorst bij Nijkerk. Henk Breugem is hier in 2003 begonnen met het aanplanten van druivenstokken op 1 hectare, In 2010 is de wijngaard uitgebreid naar 2 hectare. De druivensoorten die op deze wijngaard te vinden zijn Regent, Cabernet Cortis, Solaris, Muscat Blanc, Muscaris en Johanniter.

Wijngaard Aan de Breede Beek en Landgoed Slichtenhorst bevinden zich aan de Slichtenhorsterweg 69 in Nijkerk.

Wil je meer weten over Wijngaard Aan de Breede Beek? Zaterdag 20 september 2014 is Wijngaard Aan de Breede Beek geopend tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014!

Video Wijngaard Aan de Breede Beek

Bovenstaande video is gemaakt door Tasty Tales, een initiatief van een stel freelance filmmakers, met meer dan 15 jaar ervaring in het maken van films en tv-programma’s voor een groot aantal (publieke) omroepen, die nu hun droom willen laten uitkomen: het combineren van onze liefde voor goed en eerlijk geproduceerd eten en drinken met onze passie voor filmmaken.

Meer video’s van Tasty Tales vind je op YouTube!

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014

In het weekend van 20 en 21 september zullen vele Nederlandse wijngaarden hun poorten weer openen tijdens de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014! Zoals elk jaar zullen we hier op Wijnbloggers.nl natuurlijk ook dit jaar weer volop aandacht besteden aan deze Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014!

Meer lezen over de Nederlandse Wijngaarden? Kijk dan hier!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.