Nederlandse wijn proeven..? Dat kan! Dit weekend…

Hoe goed is Nederlandse wijn? Neem eens een kijkje op de Nederlandse wijngaarden tijdens de Open Dagen Nederlandse wijngaarden 2014 die dit weekend worden georganiseerd..Wie nieuwsgierig is naar wat Nederland als wijnland te bieden heeft, kan dit weekend het hart ophalen. In heel Nederland kun je namelijk op bezoek bij de Nederlandse wijngaarden. Dit weekend staat namelijk in het teken van de Open Dagen Nederlandse Wijngaarden 2014 en zijn bijna 70 Nederlandse wijngaarden open voor bezoek. En je kunt er niet alleen een kijkje nemen, ook zijn er vaak nog andere activiteiten; een rondleiding, Nederlandse wijn proeven, workshops, muziek, etc.

Kwaliteit Nederlandse wijn

Over de kwaliteit van Nederlandse wijn werd al jaren schamper gedaan. Toch is de kwaliteit van Nederlandse wijn steeds beter geworden. Zo werden dit jaar tijdens de Keuring van de Lage Landen 2014 meer Nederlandse (en Belgische) wijnen bekroond met medailles en winkeurzegels en ook internationaal zijn er Nederlandse wijngaarden die in de prijzen vallen bij grote wijnkeuring.

Toch blijft de Nederlandse wijnkenner sceptisch naar Nederlandse wijn kijken en gaat men er vanuit dat Nederlandse wijn nooit zal kunnen concurreren met wijn uit ‘echte wijnlanden”, zo blijkt uit het artikel ‘Nederlandse wijn wordt nooit concurrentie voor ‘echte wijnlanden’ dat afgelopen zomer verscheen op Nu.nl. In het artikel geven wijnkenners als Cees van Casteren (voorzitter van de Verenigde Vinologen Nederland),  Nicolaas Klei (wijnschrijver) en Ilja Gort (een Nederlandse wijnboer die al jaren in Frankrijk wijn produceert) hun visie op de kwaliteit van de Nederlandse wijn.

Vooralsnog zijn wij bij Wijnbloggers zeker te spreken over de kwaliteit van Nederlandse wijn. Wil je zelf een oordeel kunnen geven, ga dan dit weekend eens kijken bij een Nederlandse wijngaard, ga het gesprek aan met de wijngaardenier en proef de wijn!

En mocht je een lekkere tegenkomen, laat het ons dan weten! (info@wijnbloggers.nl)

Open Dagen Nederlandse Wijngaarden

Wil je weten welke wijngaarden er bij jou in de buurt geopend zijn, kijk dan in de overzichten met deelnemende wijngaarden per provincie..

2 Reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.