Nederlandse wijn Ik Willem gelanceerd ter ere van troonswisseling

Nederlandse wijn Ik Willem! Koningswijn (2)Nederland maakt zich op voor het afscheid van koningin Beatrix en de verwelkoming van een nieuwe koning (en nieuwe koningin, laten we die natuurlijk niet vergeten). Om de troonswisseling te vieren, ontstaan er allerlei leuke ideeën en initiatieven, ook met betrekking tot wijn. 🙂

Köningswijn

Al eerder schreven we hier op Wijnbloggers over de Köningswijn van het Weingut Hans Wirsching, die in Nederland Königswein zal heten, een Riesling die gemaakt wordt van druiven van oude wijnranken uit de beste gelegen wijngaarden in Iphofen, Julius-Echter-Berg en Kronsberg.

Oranje-wijn Ik Willem!

Naast deze Duitse Köningswein komt er nu ook een echte oranje Koningswijn, want Wijnen van Oranje brengt deze maand ter ere van de troonswisseling op 30 april, ook een Koningswijn op de markt. Deze Koningswijn, die Ik Willem gaat heten, is een wijn die voor iedereen toegankelijk is, want Nederland viert op deze dag feest en daar hoort natuurlijk ook een feestelijke wijn bij.

Een echte Nederlandse wijn is Ik Willem niet, althans de wijn is niet afkomstig van het Nederlandse grondgebied, maar is gemaakt door een Nederlandse wijnboer in Frankrijk. Samen met een Nederlandse wijnboer uit Frankrijk heeft Wijnen van Oranje een rode en witte wijn en rosé uitgekozen die onder een speciaal label op de markt komen. Kortom, een wijnboer van Oranje levert aan Wijnen van Oranje een unieke Koningswijn voor iedereen: Ik Willem, een bijzondere wijn voor een bijzondere dag, wie Wil’m niet?

Nederlandse wijn Ik Willem! vanaf 14 april verkrijgbaar

Deze drie (rood, wit en rosé) speciale Koningswijnen, Ik Willem, zullen vanaf 14 april ter verkrijgen zijn in de webwinkel van Wijnen van Oranje. De Wijnen van Oranje is een wijnhandel en webwinkel, waar men wijnen van Nederlanders kan kopen, die zich waar dan ook ter wereld gevestigd zijn en dus wijn maken. Er worden dus niet alleen wijnen uit Nederland verkocht, maar ook van Nederlanders uit Italië, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Hongarije, Polen, Verenigde Staten. Wijnen van Oranje verkoopt wijnen vanuit het ‘Oranjegevoel’ en zo komen onze Nederlanders in het buitenland ook weer een stukje dichterbij.

Bron: Persbericht
Foto: Wijnen van Oranje

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.